Mirthe (13 jaar) in

Last van de scheiding

Hey

Ik heb gescheiden ouders sinds mijn 10de ofzo weet niet meer helemaal sinds wanneer. Nu had ik er eerst niet veel last van maar de laatste tijd meer omdat ik het idee heb dat ik moet kiezen tussen mijn moeder en vader. Wat ik helemaal niet wil, ook moest ik me altijd stoer/groot houden voor mijn broertje. Elke dag na het avond eten ruziede ze namelijk, in de keuken. Mijn broertje helemaal huilen en ik zei: ga maar een YouTube filmpje zien en geluid maar hard met koptelefoon op. Ik dacht huil niet maar van binnen ga je echt kapot. Nu gaat het goed met mijn broertje en begin ik eindelijk echt te zien hoe moeilijk het was en als ik gewoon meer aan mezelf dacht dat het dan veel beter met mij zou gaan. Nu in de klas ben ik nogsteeds de enige waarvan de ouders gescheiden zijn. Als ik met een vriendin afspreek en hun ouders maken een grapje denk ik gelijk oe gaan ze nu niet ruzie maken? Maar hun konden er om lachen. Het moeilijkste vindt is dat ik zo de dingen van vroeger mis zoals altijd bij je vader en moeder en niet 1 van de 2

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
RosaJoëlle Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Rosa

Lieve Mirthe, Wat knap van jou dat jij je verhaal met ons hebt gedeeld. Ik denk dat veel kinderen van gescheiden ouders herkenning zullen vinden in jouw verhaal. Ondanks dat het natuurlijk verdrietig of vervelend is, is het heel begrijpelijk dat je de laatste tijd weer meer last hebt van de scheiding van jouw ouders. Het is namelijk niet niks om een scheiding te verwerken. Ik herken me goed in wat je schrijft over het groot houden voor jou broertje. Als grote zus, voel ik me ook altijd heel verantwoordelijk voor mijn zusje. Ik vind het net als Joëlle heel… Lees verder »

Joëlle

Hey Mirthe! Wat goed dat je hier je berichtje schrijft met jouw verhaal. Wat naar dat je zoveel last hebt van de scheiding, het is ook zeker niet niks kan ik je uit mijn ervaring meedelen. Ten eerste wil ik tegen je zeggen dat ik jou echt een super zus vind! Wat mooi om te lezen dat jij zo zorgzaam bent en zo goed voor je broertje hebt gezorgd in moeilijke tijden. Ik weet niet of iemand je dat wel eens verteld heeft, maar echt, petje af voor jou! Er zouden meer zussen moeten zijn zoals jij. Wel vervelend voor… Lees verder »