Bart (12) in

Kort lontje

Ik kan heel slecht met mijn vader praten omdat ik een vader heb die heel erg snel boos wordt (een kort lontje.) En ik durf dus helemaal niks tegen hem te zeggen over de scheiding. Als ik bij m’n vader ben durf ik ook niks meer naar m’n moeder te sturen op whatsapp of sms omdat ik weet dat hij altijd mijn telefoon controleert.

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
FloorDaniqueLisa Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Floor
Floor

Hi Bart, Wat dapper van jou dat jij hier je verhaal wil delen! Ik heb ook gescheiden ouders en herken mij wel een beetje in jouw verhaal. Mijn moeder werd ook altijd snel boos of geïrriteerd zijn, dit reageerde ze vaak af op mij. Ik probeerde me er altijd niks van aan te trekken, maar dat was soms best moeilijk. Ik wilde namelijk geen ruzie maken, ik wilde gewoon dat het altijd gezellig was thuis! Maar toen het steeds vaker gebeurde kon ik er op een gegeven moment niet meer tegen en ben ik een keer heel boos op mijn… Lees verder »

Danique
Danique

Hoi Bart , Ik vind het heel knap dat je hierover verteld. Ik heb helaas is een soortgelijke situatie gezeten toen ik klein was. Ik mocht nooit over mijn moeder praten als ik bij hem was. En al zeker niet bellen met haar. In het begin vond ik dat heel lastig want ik misde mijn moeder. Ik heb toen mijn opa en oma erbij gehaald en tegen hen verteld wat er aan de hand was. Toen mijn vader hoorde van hen dat ik een beetje bang voor hem was en dus daarom niet graag langs kwam begreep hij het. Probeer… Lees verder »

Lisa
Lisa

Hoi lieve Bart, Wat super stoer en dapper van je om hier je verhaal te delen! Zelf heb ik ook gescheiden ouders en vond ik het lastig om met hun emoties, als boosheid en verdriet, om te gaan. Wat mij toen heel erg heeft geholpen is het schrijven van brieven, omdat ik praten moeilijk vond. Misschien is dit voor jou ook een idee? Zet eens op papier wat je voelt, wat je leuk vindt en wat minder leuk, en wat jouw wens is: wat zou je graag willen dat er verandert? Je hoeft deze brief niet te geven want het… Lees verder »