LJ (21 jaar) in

Kleintje heeft er niks mee te maken

Zo. het is zover. ik schrijf een verhaal hier, op het forum. Gewoon, omdat het kan, en ik denk dat ik niet de enige ben die ooit in een vergelijkbare situatie zit. Over ongeveer een maand gaat er (DV) iets fantastisch gebeuren: ik wordt tante. Mijn broer word vader en samen met mijn broers en zus kijken we ontzettend uit naar het kleine wondertje. Tegelijk krijgen mijn gescheiden ouders wéér iets meer gemeen: ze worden beiden Opa en Oma. Opa en Oma van papa’s kant. of ze nu gescheiden zijn of niet. Ding is: ik zou ongelofelijk graag willen dat het beter tussen hen zou gaan, zodat het nieuwste lid van onze familie nooit zal hoeven leiden onder het feit dat zijn of haar opa en oma niet getrouwd zijn met elkaar. Ik merk echter dat beiden het ontzettend moeilijk vinden hier mee om te gaan, of alleen al aan te denken. en denk: zou er niet een cursus/initiatief kunnen komen voor gescheiden opa en oma’s ? die dan een kleinkinderen plan moeten schrijven? Ik snap dat er een heleboel emotionele drama’s kunnen hebben gespeeld tussen opa en oma toen ze dat nog niet waren, maar daar heeft het kleintje toch niks mee te maken?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
LJ
LJ
9 jaren geleden

🙂 Dank voor jullie mooie reacties! heb inderdaad met zowel mijn vader als mijn moeder er over gepraat, blijkt dat het juist ook wel weer confronterend is “weer iets gemeen te hebben”. merk wel bij mijn ouders dat ze in iedergeval positief met dingen om willen gaan, maar onderlinge communicatie was nooit hun sterkste kant.. soms denk ik dat “relatie/communicatie” ondersteuning/therapie voor gescheiden ouders best helpfull zou kunnen zijn..

Beau
Beau
9 jaren geleden

Hey, Super bedankt voor je bericht! Wat je aangeeft als idee om in een cursus te verwerken is denk ik wel een heel goed plan, iets om over na te denken (ook voor mezelf) :-). Ik ben het eens dat het kleintje helemaal buiten de situatie staat. Misschien moeilijk, maar heb je je ouders wel eens gevraagd hoe ze tegen de komst van de kleine aankijken? Misschien is het een idee om te vertellen hoe jij je voelt en wat voor mening jij hebt als het gaat om de situatie tussen opa/oma (jouw ouders)? Als je een tip hebt voor… Lees verder »

Florentine
Florentine
9 jaren geleden

Hee LJ,

Top dat je op dit forum geschreven hebt! Je hebt een super goed idee! En je hebt helemaal gelijk dat kleinkinderen niets te maken zouden moeten hebben met de scheiding van hun opa en oma. Is het in jou situatie niet mogelijk dat jou broers, zus en jij een keer om de tafel gaan zitten met jullie ouders om jullie wensen, als volwassenen onder elkaar, te bespreken?
Ik wens je heel veel geluk toe in het zijn van een (bijna) tante!

Groetjes Florentine