Niene (14 jaar) in

Kiezen

hoi villa pinedo,
mijn ouders zijn net gescheiden. nu moet ik kiezen bij wie ik ga wonnen. ik vind dat zo lastig. hebben jullie er ook een keus in moeten maken? ook heeft mijn papa een nieuwe vriendin ik kan daar niet zo goed mee opschieten maar helaas is het niet anders. wat moet ik? en stief broertje ik vind het moeilijk. hebben jullie tips om me vrolijk te kringen en hoe ik hier mee om moet gaan en hoe ik het kan accepteren

4
Reacties

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
DoloresVeroniqueElinCharlotte Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Dolores
Dolores

Hey lieve Niene, wat fijn dat je hier een berichtje achterlaat. Wat vervelend dat je ouders net gescheiden zijn. Ik mocht zelf kiezen waar ik woonde, maar ik wou graag bij beide ouders wonen. Ik was om de week bij de andere ouder, maar na een tijdje vond ik dat niet meer leuk en bleef ik bij mijn moeder wonen. Heb je er met je ouders over gepraat over wat je fijn vindt en je niet weet wat je wilt? Misschien kan je ook apart met je vader praten dat je niet goed met zijn vriendin kan opschieten, maar wel… Lees verder »

Veronique
Veronique

Hoi lieve Niene, Bedankt voor jouw vraag! Wat een vervelende situatie. Ik kan mij voorstellen dat dit een hele moeilijke keuze is voor jou. Toen mijn ouders gingen scheiden was ik erg jong en mocht ik niet zelf bepalen waar ik zou gaan wonen. Bij wie denk jij je het fijnst te voelen? Ik denk dat dat heel belangrijk is om mee te nemen. Er verandert nu natuurlijk heel veel, dan is het wel fijn dat je je ergens fijn voelt en thuis voelt. Heb je er weleens met iemand over de situatie gepraat? Dit zou misschien wel kunnen helpen.… Lees verder »

Elin
Elin

Hoi Niene, wat vervelend dat je het idee hebt dat je moet kiezen tussen je ouders. Dat is heel moeilijk, want je houdt van je beide ouders. Ik hoefde gelukkig van mijn ouders geen keuze hoeven maken: ik woonde op donderdag en om het weekeind bij mijn vader en de rest van de tijd bij mijn moeder. Is het misschien ook een idee om het bij jullie zo te doen? De vriendin van je vader is een lastige inderdaad. Dat had ik ook, ik vond het altijd zo vervelend als ze er was… Uiteindelijk ben ik met mijn vader gaan… Lees verder »

Charlotte
Charlotte

Lieve Niene, Wat fijn dat je je verhaal hier wilt doen, ik kan me heel goed voorstellen hoe het is om te moeten kiezen. Zelf heb ik toen mijn ouders gingen scheiden gekozen om bij mijn vader te gaan wonen, maar dit kwam vooral omdat hij in het oude huis bleef wonen en ik veel ruzie had met mijn moeder. Maar mijn broertje vond dit moeilijker, en is na overleg met mijn ouders om het weekend bij mijn moeder geweest en dan door de weeks en het andere weekend bij mijn vader. Dit ging een tijd goed, tot mijn broertje… Lees verder »