Kim (20) in

Kerst met de familie

Hee allemaal,
Wat fijn dat ik hier even mijn verhaal/vraag kwijt kan. Mijn familie aan mijn vaders kant heeft wat spanningen het afgelopen jaar. De nieuwe vriend van mijn oma matcht niet zo goed met de andere familieleden. Normaal zag ik mijn familie bijna elk weekend. Sinds de nieuwe vriend van mijn oma is dit heel erg verwaterd en daar kan ik best heel verdrietig om zijn. Mijn vader en stiefmoeder doen negatief over die vriend, maar delen ook regelmatig over irritaties over mijn oma of nichtje bijvoorbeeld. Hierdoor wordt de spanning tussen ons alle alleen maar erger voor mijn gevoel. Nu is het zo dat de kerstdagen eraan komen en voorheen gingen we met z’n alle lunchen of dineren. Dit jaar willen mijn vader en stiefmoeder dit niet doen met de familie maar alleen met het gezin omdat het ‘te veel gedoe’ is. Dit is voor mij een beetje de druppel. Ik ben best boos geworden op mijn vader en stiefmoeder dat zij dit zo besloten hebben. Hierop reageren zij dat ze dit zo hebben afgesproken ‘Einde discussie. Punt.’ was het. Ze bespreken dit ook niet met de familie, die weten helemaal niks van hun eigen plannen. Ik vind kerst zo belangrijk omdat dat voor mij één van de weinige vaste dagen zijn waarvan ik zeker weet dat ik met mijn familie ben. Daarnaast is het al complex genoeg die feestdagen met gescheiden ouders! Heel verhaal.. Het komt er op neer dat ik niet weet wat ik nu kan/moet doen. Ik wil heel graag kerst met z’n alle vieren maar hoe doe ik dat als mijn vader en stiefmoeder dit zo tegenwerken?

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
AniqueRosaAnne Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Anique
Anique

Lieve Kim , Dankjewel voor je berichtje, je kan je verhaal altijd kwijt op het forum 🙂 Wat vervelend dat er spanningen zijn aan de familie van vaders kant, ik snap heel goed dat je daar wel eens verdrietig om bent. Ik herken wel wat je schrijft, het contact met mijn familie aan vaders kant is ook een beetje verwaterd, alleen komt dit omdat mijn opa en oma zijn overleden. Zij waren de voornaamste reden dat we een aantal keer per jaar met de familie bij elkaar kwamen. Nu is het alweer bijna een jaar geleden dat ik die kant… Lees verder »

Rosa
Rosa

Hi Kim, Dankjewel voor het delen van je verhaal! Wat een ingewikkelde situatie, maar je weet het heel goed hier op het forum ‘op papier’ te zetten. Voortbouwend op wat Anne eerder al heeft geschreven, kan ik je inderdaad aanraden om een brief te schrijven (en het verhaal heb je hierboven al 🙂 Ik heb in soortgelijke situaties gezeten, waar ik familieleden bij elkaar wou hebben tijdens de feestdagen en zij dachten daar helaas wat anders over. Op dat soort momenten schreef ik van me af wat me dwars zat en verwerkte dat later in een brief die ik dan… Lees verder »

Anne
Anne

Hallo Kim, Bedankt voor je bericht en wat een complexe situatie is het… lijkt mij ook helemaal niet leuk. Ik snap heel goed dat je zoals elk jaar met de gehele familie bij elkaar wilt zijn, kerstmis is en familiefeest dus het is wel zo gezellig. Wat vervelend dat je vader n stiefmoeder niet naar jouw wensen en behoeften luisteren. Als ik jou was, zou ik toch nog een keer met je vader gaan praten of alles op papier zetten wat je dwars zit. Alleen omdat zij een beetje ruzie hebben of in ieder geval minder goed contact, hoeft het… Lees verder »