Kan niet zeggen wat ik vind

mijn ouders hebben een vechtscheiding en mijn vader wilde niet scheiden maar mijn moeder al langere tijd en op gegeven moment had mijn moeder een nieuwe vriend en mijn vader gaf/geeft de schuld van de scheiding nu dus aan de nieuwe vriend van mijn moeder en soms zelf aan mij….
ik kan niet eens bij mijn vader zeggen wat ik echt vind (dat is namelijk dat ik hem iets vind dat niet zo leuk is en ik de nieuwe vriend van mijn moeder hartstikke aardig vind) en ik heb laatst mijn eindmusical van groep 8 gehad en toen heb ik de vriend van mijn moeder uitgenodigd en mijn vader maar blijkbaar moet ik volgens mijn vader rekening hoeden met HEM bij met wie IK uitnodig bij MIJN eindmusical…
ik weet niet meer wat ik moet doen..

wie kan mij helpen???

Reacties

6 Reacties op "Kan niet zeggen wat ik vind"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Lotte
Advies van jongeren

Wat vervelend dit zeg! Misschien kun je dit is bespreken als hij zich bijvoorbeeld blij of goed voelt en het dan probeert aan te kaarten. En gewoon zo eerlijk mogelijk bent en alles probeert uitleggen. Misschien is het ook wel fijn om dit te bespreken met je moeder. Het naarste vind ik wat hij jou de schuld geeft van de scheiding. Want dat is niet waar!! Dat is zo gemeen om je kind daar de schuld voor te geven. Want dit is tussen jou ouders. Jij hebt er ook niet omgevraagd.

Leeftijd
15
Ruben
Advies van jongeren
Hallo, Wat een vervelende situatie. Ik kan begrijpen dat het erg frustrerend is dat je vader je niet aanhoort en hij zich niet zo netjes gedragen heeft tijdens jouw eindmusical. Is het misschien een optie om dat wat jij vindt van je vader, en ook waarom, op te schrijven in een brief die je aan je vader geeft of naar hem stuurt? Als je van je vader de kans niet krijgt om te zeggen wat je vindt, is een brief een uitstekende manier om tóch over te brengen wat je vindt. Misschien is hij na het lezen van jouw brief… Lees verder »
Leeftijd
17
Carla
Advies van jongeren
Lieve Anoniem, Het is helemaal niet jou schuld dat jou ouders zijn gescheiden. Dit is niet goed dat jou vader dit tegen jou zegt. Dit is iets wat tussen jou ouders speelt. Jij mag zelf bepalen wie jij uitnodigt voor je eind musical. Jou vader moet rekening houden met jou gevoelens en dat van hem even opzij zetten zodat jij een mooie afsluiting van groep 8 hebt. Ik hoop dat dit wel een leuke avond is geweest voor jou. Misschien is het een goed idee om je gevoelens en wat jij wel en niet leuk vindt in een brief te… Lees verder »
Leeftijd
37
Sem
Advies van jongeren

jij vind dit niet leuk dat snap ik heeeeeeeeeeeeel goed maar ik heb een idee bespreek dit met je moeder en mischien is er dan wel een plan

Leeftijd
8
Kaylee
Advies van jongeren

Hee .
Ik kon ook mijn mening niet uiten bij mijn vader zonder dat hij boos werd.
Toen heb ik het tegen mijn moeder gezegt.
TIP:Toen ben ik het via de app gaan doen
misschien helpt het pop bij jou.
Gr kaylee

Leeftijd
12
Jade
Advies van jongeren
hoi lieverd, ik ben zelf 14 en heb het zelfde meegemaakt. mijn vader wilde er niet aan toe geven en bleef ‘ plakken ‘ moeder. Ik snap echt heel goed dat je het niet tegen je vader durft te zeggen… toch zou ik echt proberen om het een keer tegen je vader te zeggen. Misschien wilt je moeder je er bij helpen of eventueel opa/oma of misschien als je die hebt broer of zus. En je moet er niet te veel aan denken dat jij de reden bent. dit is iets tussen je papa en mama en niet tussen jou… Lees verder »
Leeftijd
14