Maartje (17 jaar) in

Kan mijn moeder mij verbieden thuis te zijn

Hoi,
Mijn ouders zijn al bijna 10 jaar gescheiden en ik woon bij m’n moeder. Ik ga om het weekend 2 dagen naar m’n vader, de laatste tijd is die regel iets versoepeld en kom ik soms een dagje later of sla ik een keer over. Nu wil ik aankomende zomer een week met vrienden op vakantie en moet de rest van de vakantie werken. Hiernaast wil ik best tussendoor mijn vader wat zien, maar m’n moeder wil mij minimaal 3 weken (de helft van de vakantie) niet zien. Ze wil zelf ‘rust’ en niet de verantwoordelijkheid over mij. Ik heb haar al uitgelegd dat ik met mijn 17 jaar prima voor mezelf kan zorgen en dat ik toch veel aan het werk zal zijn, maar ze vindt dat ze dan toch teveel rekening met me gaat houden. Aangezien mijn vader 2,5 uur reizen van ons vandaan woont, wordt van zijn huis naar m’n werk reizen een beetje lastig. Daarnaast is mijn vader zeker 2 weken met m’n zusje op vakantie dus is hij ook niet thuis. Ik kan niet met hen mee, omdat zijn financiële bijdrage aan mijn vakantie dan komt te vervallen. Ik heb dus geen plek waar ik die 3 weken kan wonen. Dat is toch ridicuul? Mijn moeder verbant mij gewoon voor 3 weken uit m’n eigen huis! Overigens vind mijn vader het prima als ik hem niet zo heel veel zie in de vakantie gezien ik toch over een jaar volwassen ben. Wat moet ik doen? Kan mijn moeder me zomaar verbieden thuis te zijn?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Maartje
Maartje
8 jaren geleden

Hoi Aron en Nadia, Bedankt voor jullie reacties! Ik heb er al veel met mijn moeder gepraat, maar het heeft niet bepaald geholpen. Ze wordt ook niet echt boos, ze probeert mij meer uit te leggen dat ze even geen verantwoordelijkheid wil omdat ze al 90% van de tijd voor mij en mijn zusje zorgt. Aan de ene kant snap ik dat, maar aan de andere kant kies je daar ook voor als je kinderen wil, toch?! Nou ben ik ook een aantal keer behoorlijk dronken thuisgekomen en dat noemt ze dan als redenen waarom ze even geen verantwoordelijkheid wil,… Lees verder »

Nadia
Nadia
8 jaren geleden

Hoi Maartje, Wat een super rotte situatie, zeg! Ik kan wel begrijpen dat je nu even niet meer weet wat je moet doen. Wat Aron al aangeeft, zou het inderdaad een idee kunnen zijn dat je met je moeder over deze situatie praat. Het is wel duidelijk dat het bijna niet te doen is om elke dag 2,5 uur op en neer te moeten reizen naar je werk wanneer je bij je vader slaapt of dat je helemaal nergens zou kunnen overnachten. Eigenlijk zou je moeder je ook niet kunnen verbieden om thuis te zijn, maar op de één of… Lees verder »

Aron
Aron
8 jaren geleden

Hallo Maartje, Bedankt voor jouw bericht op ons forum! Het klinkt erg vervelend dat jouw moeder jou drie weken lang niet wilt zien! Het lijkt mij erg naar om zoiets te moeten horen! Is de vakantie met jouw vrienden al geboekt? Mogelijk kun je kijken of je deze vakantie plant in de tijd dat je bij jouw vader bent? Dan ziet jouw moeder je ook niet in een, twee of drie van die weken. Indien de vakantie al is geboekt, zou je kunnen kijken of je misschien een week bij een vriend of vriendin kunt logeren. Dat is natuurlijk ook… Lees verder »