Anoniem (14 jaar) in

juridisch gezien

Hey,
Ik heb een vraagje: kan ik juridisch scheiden van mijn vader??
Ik weet het, het is een heftige beslissing, maar ik wil gewoon even kijken of het mogelijk is. Op Google kan ik namelijk niks vinden. Mijn vader heeft namelijk geen enkele interesse in mijn leven getoond, en ik ben er klaar mee dat hij heeeeel soms nog wel iets voor mij moet tekenen (psycholoog e.d.). Ik hoef geen antwoorden van weet je het wel zeker, maar ik wil gewoon naar de mogelijkheden kijken.
Liefs,
Anoniem.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nadine
Nadine
8 jaren geleden

Beste anoniem, Om jouw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij eigenlijk meer informatie nodig. Ik ben er vanuit gegaan dat zowel jouw moeder als jouw vader gezamenlijk gezag hebben over jou. Elke minderjarige staat onder gezag. Vaak zijn dit de ouders, maar dit kan ook anders zijn. Ouderlijk gezag houdt in dat ouders het recht en de plicht hebben hun kinderen op te voeden en te verzorgen. Je kunt niet zomaar onder dit gezag van je ouders uit. Er bestaat een mogelijkheid tot eenhoofdig gezag. Dat houdt in dat een van de ouders alleen het gezag over het kind krijgt.… Lees verder »

Dara
Dara
8 jaren geleden

Wat vervelend dat je vader er niet voor je is inderdaad. Ik kan dan best snappen dat je wilt dat hij dan ook niks meer te zeggen heeft. Wat jij wilt hier, denk ik, is dat je vader geen gezag meer over jou heeft. Hij zou dan wettelijk nog wel jouw vader zijn, maar al dit soort beslissingen en handtekeningen zouden alleen in de handen van jouw moeder liggen. Is dat wat je wilt? Of wil je ook dat hij wettelijk niet jouw vader meer is? De twee dingen gaan grotendeels hand in hand, maar alleen gezag is makkelijker te… Lees verder »