Angelina (12) in

Is het mijn schuld?

Yo, ik heb echt een probleem; Ik ben een paar maanden geleden uit de kast gekomen als een lesbienne en een week daarna kregen mijn ouders bakken met ruzie! Ik snap niet waarom want niemand licht mij toe over de situatie, en voor ik uit de kast kwam was alles goed. Nu gaan mijn ouders scheiden en weet ik niet of het aan mijn schuld is of die van hun, help!

5 reacties

 1. Cathy op 12 februari 2019 om 17:32

  Wat mij is verteld is dat het NOOIT de schuld van kinderen is dat ouders gaan scheiden. Ik denk dat je hier met je ouders over moet praten, dat is heel belangrijk!!!!

 2. Jelicia op 8 februari 2019 om 15:50

  Hoi Angelina,

  Wat super lief dat je mij hiervoor bedankt! Ik ben echt heel erg blij om te horen dat het goed is gegaan! Wat een goed idee ook van jezelf om het via Whatsapp te vragen!

  Hoe voel je je nu? Wat zeiden je ouders?

  Heel veel liefs

 3. Samantha op 4 februari 2019 om 00:41

  Lieve Angelina,

  Wat goed van je dat je je vraag hier aan ons stelt en je verhaal met ons deelt zeg. En wat onwijs dapper dat je uit de kast bent gekomen! Ik zie dat je vraag al een paar dagen geleden was, en dat je zelfs al een reactie had. Ik wilde toch nog even reageren, voor twee redenen. Ten eerste wilde ik je laten weten dat ik je gedachte goed kan begrijpen. Mijn ouders waren gescheiden echt vlak na mijn geboorte, en ik heb echt jaren lang gedacht dat het dus mijn schuld was dat ze waren gescheiden. Achteraf bleek dat er echt al heeeeeel veel langer problemen waren. Dus ik kan me goed voorstellen dat je die twee dingen dan aan elkaar koppelt. Best gek eigenlijk, dat wij automatisch zoiets denken. Maar zoals iemand anders al op je berichtje reageerde, het is echt alles behalve jouw schuld. Dat was de tweede reden waarom ik toch graag nog wilde reageren, om even te benadrukken dat het echt nooit, maar dan ook echt noooooooiiit de schuld van kinderen is, als ouders besluiten te gaan scheiden.

  Fijn om te lezen dat je al wat hebt gehad aan de eerste reactie, en dat je er meteen wat mee hebt gedaan. Mocht je ooit nog eens ergens mee zitten of iets willen weten, dan ben je altijd welkom hier op het forum 🙂

  Ik wens je heel veel liefs,
  Samantha

 4. Angelina op 1 februari 2019 om 19:13

  Wowie! Thnx Jelicia voor de suggestie! En ik heb het gewoon gevraagd via Whatsapp. Het ging goed! UwU Alweer, tysm :>

 5. Jelicia op 30 januari 2019 om 12:25

  Lieve Angelina,

  Als eerste wil ik zeggen hoe super knap ik het vind dat je hier een berichtje stuurt en uit de kast bent gekomen! Ik ken je niet maar ik denk dat jij echt een super stoere meid bent:).

  Oké dat wilde ik even gezegd hebben. En dan een antwoord op jouw vraag: NEEEEEEEEE, het is echt echt echt NOOIT jouw schuld als je ouders gaan scheiden. Dit doen ouders om een heleboel andere redenen maar nooit omdat dit door de kinderen komt. Jouw vraag snap ik wel. Toen ik klein was wilde ik heel graag een katje thuis maar mijn vader was allergisch en daardoor kon het niet. Toen heb ik ooit gezegd dat ik liever een kat zou willen dan een vader (echt super stom maar ik meende het natuurlijk echt niet). Een tijdje later gingen mijn ouders echt scheiden en toen voelde het alsof het door mij kwam en voelde ik mij zo schuldig. Met dit gevoel heb ik best lang doorgelopen. Maar toen ik het op een dag vroeg bleek dat ze al een tijdje niet meer gelukkig waren met elkaar en daarom gingen scheiden. En dat dit helemaal niets met mij te maken had.

  Zou je het aan je ouders kunnen vertellen dat je hier mee zit? Misschien zou je ze ook een briefje kunnen schrijven als je het heel spannend vindt of met iemand anders erbij kunnen vragen. Zou je dat durven?

  Lieve Angelina, een scheiding is echt nooit jouw schuld, vergeet dat echt nooit! Jij kan er niets aan doen en het is ook echt nooit jouw taak om je ouders gelukkig te maken, dit kunnen ze namelijk echt heel goed zelf hoor:).

  Ik zou het super fijn vinden als je laat weten hoe het is gegaan of als ik je nog ergens anders mee kan helpen:).

  Heel veel liefs

Laat een reactie achter