Jip (18) in

In contact komen met elkaar

Hoi,

Mijn ouders zijn gescheiden, hebben geen contact met elkaar door ruzie etc. Ook ziet mijn vader mijn zusje niet meer.
Ik wil een manier bedenken om weer met ze vieren in contact te komen. Bijvoorbeeld een keer gezellig kletsen, of iets drinken samen.
Weten jullie misschien een manier hoe ik dit voor elkaar kan krijgen?

Groeten,

Jip

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Swaan
8 dagen geleden

Hey Jip! Ik las je verhaal en herkende me er heel erg in. Mijn ouders hebben geen contact met elkaar (want loopt altijd uit op ruzie) en mijn vader en zus hebben ook periodes geen contact gehad (nu wel, maar heel weinig). Iets van een half jaar geleden hebben mijn vader en zus elkaar weer gezien na twee jaar. Dat heb ik zelf georganiseerd, door ze uit te nodigen om bij mij te komen eten (ik woon op mezelf dus dat is natuurlijk wat moeilijker als je nog thuis woont). Uiteindelijk verliep dat best goed, maar dat kwam ook doordat… Lees verder »

Vlinder
17 dagen geleden

Hi Jip! Wat fijn dat je ons forum hebt gevonden en dat dat je deze vraag aan ons durft te stellen! Toen mijn ouders net gescheiden waren, hadden ze wel wát contact, maar ook niet heel erg veel. Helaas hebben ze nu echt nul contact meer, wat ik zelf ook heel erg jammer vind dus ik kan mezelf heel erg goed in jouw situatie plaatsen! Waar ik voornamelijk tegenaan liep, weet niet of dit ook het geval is bij jou – voelde ik me vaak als een ‘postduif’ tussen mij en m’n ouders. Dit wilde ik op een bepaald moment… Lees verder »

Lotte
18 dagen geleden

Hey Jip! Wat fijn dat je het forum hebt gevonden en wat goed dat je een berichtje plaatst. Ik herken me in jouw vraag om jouw ouders weer met elkaar in contact te laten komen. Toen mijn ouders net gescheiden waren wilden zij ook niks meer van elkaar weten en ging alles via mijn zus en mij. Ik ben toen eens, in een weekend, het gesprek aangegaan met mijn ouders (wel apart van elkaar) en heb ik eerlijk gezegd dat ik het niet fijn vond dat ze constant ruzie maakten en ons hierbij betrokken. Ik vond het daarnaast jammer en… Lees verder »

Ghislaine
18 dagen geleden

Hey Jip, goed dat je om hulp vraagt! Dat klinkt als een heel fijn idee, om weer eens met z’n vieren samen te zijn. Het lijkt me vooral heel belangrijk dat iedereen zich daar dan ook prettig bij voelt. Denk je dat je ouders het oké zouden vinden om zoiets voor jouw/jullie bestwil bij te wonen? En ook met betrekking tot je zusje: denk je dat zij het ziet zitten om je vader weer eens te zien? Ik zou persoonlijk eerst daarnaar vragen. Als iemand zich niet op zijn/haar/hun gemak voelt bij zo’n samenkomst, dan wordt het vast niet zo… Lees verder »