Merel (22) in

Ik zit er tussen in

Mijn ouders zijn ondertussen al een aantal jaar gescheiden. Mijn vader betaalt kinderalimentatie aan mijn moeder zolang wij studeren. Nu ben ik klaar met mijn scholing sinds een korte periode. Mijn vader vroeg of ik mijn moeder wilde aanspreken over deze alimentatie. Ze hebben geen contact met elkaar. Nu is het probleem dat mijn moeder heel erg geniet van dat extra geld, en dus eigenlijk ook niet investeert in mijn scholing. Ze betaalt wel mijn huur, gas licht water thuis, maar de rest doe ik zelf aangezien ik salaris heb. Mijn vader is bang dat mijn moeder dan eist kostgeld te betalen, en dan geen €100 maar gewoon het volle bedrag wat hij ook betaalt. Dat wilt hij mij weer niet aan doen. Nu zit ik er tussen in, durf ik mijn moeder niet aan te spreken en mijn vader niet in de steek te laten. Ook op latere leeftijd heb ik nog steeds last van de scheiding van mijn ouders. Ook al gaat dat echt super goed, maar dit is lastig.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
V.
V.
2 jaren geleden

Hoi Merel, Fijn dat je het forum hebt gevonden om je vraag te stellen! Ik herken mijzelf ook wel een beetje in dit verhaal. Soms zegt mijn moeder: “Ik vind dat je vader dat moet betalen” of andersom. Dan zegt mijn vader: “Ga maar geld bij je moeder halen”. Ik ben dan altijd snel geneigd om iets zelf te betalen, omdat ik geen zin heb in gedoe. Dat is eigenlijk best stom omdat mijn ouders duidelijke afspraken hebben gemaakt wie wat betaalt. Het voelt heel vervelend om als boodschapper te spelen. Het is heel erg lief van je moeder dat… Lees verder »

Kenza
2 jaren geleden

Lieve Merel, Wat goed dat je je vraag hier op het forum stelt!! Mijn ouders zijn ook gescheiden, dus ik snap heel goed dat het lastig is om zo tussen je ouders te zitten. Is het misschien een idee om aan je ouders te vragen of ze voor dit soort geldzaken wel contact met elkaar kunnen opnemen? Dat hoeft natuurlijk niet meteen bellen of afspreken te zijn, maar misschien zouden ze per mail dit soort dingen kunnen bespreken. Je zou dan kunnen uitleggen dat het voor jou heel lastig is om als een soort boodschapper tussen hun in te staan.… Lees verder »

Saar
2 jaren geleden

Hoi Merel wat lastig voor je! Ik denk wat ik zou doen is vertellen hoe je je voelt. Ik denk dat dat wel zou helpen. Van je vader tegen je moeder en van je moeder tegen je vader. En Mijn tip voor jou is: kom voor jezelf op en werkt het niet zorg dat er iemand achter je staat.
Groetjes Saar