nikita (10 jaar) in

Ik word gek

hey allemaal ik word egt hellemaal gek van die scheiding. ik lig altijd maar te dubben over dit en dat en ik kom nauwelijks in slaap dan denk ik wat moet ik nauw doen om hun te helpen als ze ruzie maken? en het is ook heel moeilijk als je ouders gaan scheiden want soms komt er dan een nieuwe partner bij maar soms ook niet. ik heb dat wel mijn ouders hebben er allebei een nieuwe partner bij. soms is dat best lastig bijvoorbeeld je moet later naar bed (wat normaliter niet hoeft) of je eet heel anders, bah. ik word soms geslagen als ik iets fout doe.
mijn best vriendin heeft het zelfde alleen word die niet geslagen gelukkig maar!
-xxx-
nikita

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Sabine
Sabine
9 jaren geleden

Heee Nikita! Ik snap je ook echt helemaal!! En ten eerste het is echt niet oke als je soms geslagen wordt! Echt niet oke! Het is dus heel belangrijk dat je dat aan iemand kan vertellen. Denk aan je oma? tante? een aardige juf? misschien de moeder van een vriendinnetje? iemand die je vertrouwt en aardig vind! Alleen zo kan je er voor zorgen dat dat ophoudt, want dat MOET ECHT! Daarnaast is het super irritant natuurlijk dat je ouders veel ruzie maken! En ik snap dat je daar heeeeelemaal gek van wordt. Ik denk dat het heel belangrijk is,… Lees verder »

Femke
Femke
9 jaren geleden

Hoi Nikita, Wat begrijpelijk dat je je zo voelt. Je vraagt je af hoe je jouw ouders kunt helpen en dat is logisch. Maar zoals Simon al zei, je bent nog maar tien jaar oud. Onthoud dat je gewoon kind mag en kan zijn. Het is vast niet de bedoeling van je ouders om jou gek te maken met hun problemen en ruzies. Dat is iets tussen hen. Lukt het je om er met ze over te praten? Dat je geslagen wordt is ook niet goed. Het is belangrijk om dit te delen met iemand die je kunt vertrouwen. Een… Lees verder »

Simon
Simon
9 jaren geleden

He nikita! Ik snap je helemaal! Ik zelf werd ook altijd gek van me ouders die ruzie maakten! Maar toen besefte ik me, dat ik pas 11 was en gewoon lekker kind moest zijn. Scheidingen zijn super vervelend, maar je moet proberen je er zo min mogelijk mee bezig te houden als het je teveel wordt. Ga lekker met vriendinnen spelen! Wat betreft de nieuwe partners van je ouders: praat erover. Als iets je niet bevalt moet je daarover praten met je ouders. Als je het niet durft kan je ze ook een brief schrijven. Het is trouwens niet correct… Lees verder »