Britt (15) in

Ik word er tussenin gezet

Hoi, mijn naam is Britt en ik ben 15 jaar. Mijn ouders zijn al 12 jaar gescheiden. Int begin had ik er nooit echt heel veel last van, omdat ik natuurlijk nog erg klein was en er (vaak) niks van meekreeg. Naarmate ik ouder werd, werd ik er steeds meer tussenin gezet en dat zit mij erg dwars. Mijn vader en moeder zitten totaal niet op 1 lijn, en volgens hun heb ik daar mee te maken. Zelf is mijn thuissituatie ook erg slecht sinds 1,5 jaar. Ik woon bij mama en kom eens in de 2 weken bij papa. Sinds een lange tijd kunnen mama en ik niet meer met elkaar over weg, natuurlijk word ik ook ouder en tuurlijk kunnen er spanningen ontstaan tussen moeder en dochter, maar dit is niet goed voor mijn mental health en ik word er steeds ongelukkiger van. Het begint meestal met iets waar we t niet met elkaar over eens zijn, en t eindigt in letterlijk vechtend met elkaar over de grond. Meestal word ik dan weer op straat gegooid en moet ik t maar uitzoeken. dan word ik meestal opgehaald door papa en zit ik daar weer voor een aantal dagen, totdat t weer voorbij is. Maar meestal duurt dat maar 4 dagen en dan begint de boel weer opnieuw. Als ik maar iets zeg wat mij dwarszit, wat ik niet leuk vind, onzeker over ben, word het altijd tegen me gebruikt en. Vooral dingen over depressie, en daar ben ik echt klaar mee. Maar ik wil t liefst gewoon bij mama wonen maar t werkt niet zoals t nu is. Wat moet ik doen? Ik weet me echt geen raad.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
SolarSun
SolarSun
1 jaar geleden

Hey Britt, Ik herken me in je verhaal. Zelf heb ik als kind ook niet zo veel last gehad van de scheiding maar naarmate ik ouder werd en steeds erover begon na te denken (onder andere doordat ik me aangemeld had voor buddy op dit forum) werd ik dus steeds bewuster van de scheiding net als jij. Dus dat geeft niet, je staat er niet alleen voor. (: Verder zie ik bij je naam dat je aangegeven hebt 15 jaar te zijn. Rond die leeftijd (puberteit) was mijn thuissituatie ook niet optimaal… Ik woonde toen nog bij mijn moeder en… Lees verder »

Stanja
Editor
Stanja
1 jaar geleden

Lieve Britt, Bedankt voor jouw vraag op het Forum en wat fijn dat je ons gevonden hebt! Je schrijft dat je steeds meer last hebt van de scheiding, de heftige ruzies met je moeder en depressie. Ik kan mij voorstellen dat dat een lastige situatie voor je is. Ik wil je laten weten dat je vraag goed is aangekomen en dat je niet alleen bent.  Onze vrijwilligers gaan hun best doen om jou zo snel mogelijk een luisterend oor te bieden en jou te steunen in deze situatie, maar voor nu wil ik jou alvast een aantal websites geven waar… Lees verder »

Yvi
Yvi
1 jaar geleden

Heyy Britt ik lees dat je niet meer weet wat je moet doen en dat t niet zo lekker loopt tussen jou moeder en jou, wat vervelend! Ik snap dat je graag bij je moeder wil wonen maar op t moment dat jij eronder door gaat is t niet goed voor jou mentale gezondheid, dus ik dacht misschien kan je een proberen een week moeder en een week vader, misschien word het dan wat rustiger tussen jou en je moeder. Groetjes

Yvi
Yvi
1 jaar geleden

Hoi Britt, wat vervelend om te horen dat je je niet goed voelt en je het daar niet met je moeder over kan hebben! Ik zou zelf eens twee weken testen bij je vader en wat minder bij je moeder zijn zodat de spanningen niet zo hoog oplopen. Het is dan misschien ook beter voor jou mentale gezondheid om ook eens met je vader erover te praten.Groetjes