Renee (21) in

Ik word er moe van

Mijn ouders hebben een paar maanden geleden besloten te scheiden. En ik zag het eerlijk gezegd al heel erg aan komen.
Ze zijn laatst pas ”echt ” gescheiden. Me moeder heeft nu ook haar eigen huisje. En nu ga ik om de week heen en weer. Ik ben al wel 21 dus ik zou het liefst uit huis willen, maar daar heb ik het geld gewoon nog niet voor.

Maar ja hier komt het,
Mijn vader is een soort van autistisch
En hij kan helemaal niks wat mijn moeder deed. Dan bedoel ik de was, stofzuigen, boodschappen, etc. En hij vertikt het om het te leren. Ik heb hem zelf er ook al heel vaak geholpen, maar hij vergeet het gewoon weer.
En ik word er gewoon moe van. Ik heb ook school en genoeg andere dingen te doen. En natuurlijk helpen ik en mijn broertje mee waar we kunnen. Maar na heel zijn leven met mij gewoond te hebben weet hij nog steeds niet wat ik op brood eet. En in plaats van als hij in de winkel staat, mij belt wat ik wil hebben, komt hij met niks thuis omdat ”hij het niet wist” en dan ga ik zelf naar de winkel om de andere helft boodschappen voor hem te halen. En dan gaat hij zeuren dat zijn boodschappen goedkoper waren. Hij koopt alleen wat brood en wat blikjes met eten( en ik haal echt geen troep, gewoon fruit, groente, en kaas)
Dit is 1 voorbeeld maar zo heb ik er nog wel 20.
Ook maakt hij constant geluid, gewoon dat doet hij, en als je er wat van zegt word hij boos

Wat moet ik doen? 🙁 praten kan niet want dan word het altijd ruzie, een goede koptelefoon heb ik al

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Renee
1 maand geleden

bedankt voor alle lieve reacties en goede adviezen! ik ga ze zeker gebruiken! fijn om te weten dat ik niet de enige ben die wel eens last heb van mijn ouders haha. Gelukkig gaat het langzaam en zeker wel wat beter. De communicatie gaat al wat beter en maken mijn broertje en ik lijstjes om hem te helpen.( door jullie goede suggesties) wat al heel erg helpt! ik heb ook een lijstje gemaakt met boodschappen, die hij goed volgt. over het geluid: Hij maakt veel geluid bij alles wat hij doet, toen hij opgroeide was het wie het hardst schreeuwt… Lees verder »

Gabriël
1 maand geleden
Reply to  Renee

Hoi Renee, Dank je wel dat je ons een berichtje stuurt om te zeggen hoe het gaat! Fijn om te lezen dat je de adviezen en tips hebt kunnen gebruiken. Alle kleine beetje helpen! Hoe is het voor jullie om lijstjes te maken en op een nieuwe manier te communiceren? Lucht het een beetje op en geeft het wat ruimte voor jou en je broertje? Het is in ieder geval fijn dat je nu al het idee het dat het helpt! Dat van die geluiden maken, en dan vooral het steeds harder praten, is iets dat ik gek genoeg thuis… Lees verder »

Keet
1 maand geleden

Hoi Renee, Wat goed dat je de Villa Pinedo website hebt gevonden om je verhaal te delen en ervaringen van andere te vragen. Ik begrijp heel goed dat je er een beetje moe van wordt om zoveel te moeten regelen! Heel knap dat je al op deze leeftijd zoveel kunt onderhouden in bijvoorbeeld het huishouden. Ik heb dit ook gehad toen ik jonger was. Mijn vader kon niet goed voor zichzelf zorgen en automatisch probeerde ik dit van hem over te nemen. Het begon met kleine dingen, maar al snel ging mijn vader nog minder dingen in huis doen omdat… Lees verder »

Maartje
1 maand geleden

Hee Renee! Super dat je je verhaal met ons deelt Maar wat een lastige situatie voor jou en je broertje! Ik ben zelf ook student en woon niet meer thuis dus ik weet wat je bedoelt als je soms gewoon echt geen tijd hebt voor het huishouden. Wat mij enorm helpt is om de huishoudelijke taken te ‘plannen’. Dan weet ik dat ik het doe en dan kan ik er rekening mee houden met hoe druk ik het heb. Ik kan me heel goed voorstellen dat het dan ook super vermoeiend is als je vader het niet onthoud en je… Lees verder »

Gabriël
1 maand geleden

Hoi Renee, Dank je wel dat je je verhaal hier wilt delen! Ik kan me goed voorstellen dat het je allemaal teveel wordt door zoveel dingen die jij moet doen. Dus super dat je je verhaal deelt! Het raakt me te lezen dat jij op jonge leeftijd al zo’n grote verantwoordelijkheid draagt en voor je vader zoveel moet betekenen. Het lijkt me erg lastig om dat te doen naast alles voor school en de andere dingen waar je mee bezig bent. Het is lastig als je ouders uit elkaar gaan en ik herken het dat je dingen van je ouders… Lees verder »