talitha (14) in

Ik wil zijn nieuwe vriendin niet ontmoeten

Hoi mijn ouders zijn al minstens een jaar bezig met de scheiding en zijn nog niet eens verder dan het ouders schap plan. Nu weet ik sinds 5 december dat hij al minsten 2 maanden een vriendin heeft. Nou hadden mijn moeder ,oma en ik al wel het vermoeden maar hij heeft het nog nooit zo duidelijk gezegt. Nu wil hij dat we komend weekend naar haar toegaan terwijl zij diabetes heeft en dus in de risico groep zit. Met oud en nieuw zou ze er ook zijn en hebben we thuis besloten dat we het dan thuis zouden zijn en niet bij hem. Als je bij hem nee zegt ziet hij dat als ja of misschien. Nu wil hij dus dat we met kerst bij hem zijn en dat hebben we ook afgesproken, maar als zij er is blijven we ook thuis. Maar ik en mijn broertje willen haar dus niet ontmoeten en nu wil ik dus weten hoe ik het ook voor hem duidelijk kan maken en kan zorgen dat ik wat sterker in mijn schoenen sta. Ook omdat hij heel snel boos wordt. Dus wat is jullie advies.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
talitha
30 dagen geleden

bedankt voor de tips maar ik wil mijn vader niet eens zien

Leonora
1 maand geleden

Hoi Talitha, Wat dapper dat je deze vraag op het forum durft te stellen. Ik kan me voorstellen dat het een lastige situatie is. Je wil je vader graag zien, maar zijn vriendin liever nog niet. Ik begrijp dat je het spannend en moeilijk vindt om aan te geven hoe je je voelt. Je kan op een rustige manier met hem in gesprek proberen te gaan, en aangeven wat jouw gevoel is en waar je mee zit. Toen mijn vader een nieuwe vriendin kreeg, vond ik dat in het begin ook erg lastig. Het kost even tijd om aan de… Lees verder »

Nicky
1 maand geleden

Hi Talitha, wat knap dat je deze vraag stelt. Dankjewel voor het delen en wat fijn dat je ons hebt gevonden! In je berichtje vertel je dat je er achter bent gekomen dat je vader al minstens 2 maanden een nieuwe vriendin heeft en dat je haar eigenlijk nog niet wilt ontmoeten. Je wil graag weten hoe je dit duidelijk kan maken naar je vader toe, omdat hij best snel boos kan worden. Mijn advies is om eerlijk op een rustige manier je gevoelens uit te spreken hoe jij je hierbij voelt. Je kan bijvoorbeeld zeggen dat je er eigenlijk… Lees verder »