James (17) in

Ik wil wat zeggen

Hi allemaal,
Mijn ouders zijn al 2 jaar bezig met scheiden. Ik heb 2 zussen die niet meer thuis wonen. Afgelopen 20 jaar hebben allebei mijn ouders gewoon gewerkt tot hun max. Nu heeft mijn moeder natuurlijk recht op de helft van alle bezittingen (wat ik al niet echt eerlijk vind). Nu hadden ze een bepaald bedrag afgesproken maar door de afgelopen crash van de markt wordt het lastig voor mijn vader om te betalen. Mijn moeder reageerde na een bijna 35 jarige relatie dat hij het maar van zn ouders moet lenen. Nu ben ik het hier totaal niet mee eens en wil ik er wat van zeggen. Hoe kan dat het best?
Bij voorbaat dank!!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Vivian
6 maanden geleden

Hey James, Dank je wel voor jouw bericht op het forum, wat fijn dat je hier jouw verhaal wilt delen! Je schrijft dat je ouders al twee jaar bezig zijn met scheiden en dat je zussen allebei al niet meer thuis wonen. Dit klinkt alsof het al best lang duurt, hoe is dat voor jou? Ik zie dat Sanne jou al doorverwezen heeft naar ons Buddyprogramma, super fijn! Toevallig ben ik zelf ook buddy. Hoewel een buddy niet altijd een antwoord klaar heeft liggen, kan het soms wel fijn zijn om gewoon even je verhaal kwijt te kunnen. Ik had… Lees verder »

Anne
6 maanden geleden

Hoi James ik snap wel dat je het niet eens bent met je ouder. Ik zou even aan je ouders vragen of ze er even voor kunnen zitten zelf kan ik dat niet dus dan vraag ik meestal of we een rondje kunnen lopen zodat ik dan niet op mijn ouders hoef te letten ( ik hoef ze niet in de ogen te kijken.) Ik zou dan eerst zeggen dat jij ook last hebt van dit gebeuren en dat ze het miss wat rustiger kunnen bespreken. En dan kan je miss je mening er over geven.

Groetjes Anne

Sanne
6 maanden geleden

Hoi James, Fijn dat je dit forum hebt gevonden om hier je vraag te kunnen stellen, hopelijk kan ik je met mijn eigen ervaring helpen. Je schrijft dat je ouders afspraken met elkaar hebben gemaakt over de verdeling van bezittingen en geld, en dat de gemaakte afspraak nu niet nagevolgd kan worden door de crash van de markt. Je wil daarom weten hoe je hierover in gesprek kunt gaan met je moeder. Wat een lastige situatie bevinden je ouders zich nu in! Allereerst wil ik zeggen dat de afspraken die je ouders met elkaar maken, niet iets zijn waar jij… Lees verder »