Sierra (15 jaar) in

Ik wil niet meer met mijn stiefmoeder wonen

ik heb bestwel een groot probleem waar ik al lang mee zit en ik niet weet wat ik dr mee moet,

mijn ouders zijn nu iets meer dan 10 jaar gescheiden, en opzich heb ik daar geen moeite mee.
Mijn vader heeft een vriendin (al meer dan 9 jaar) en we wonen (mn zusje, vader, stiefmoeder en ik) al 9 jaar samen als gezin. ik ga om t weekend dus naar hun en elke woensdag.

helaas is het 3 jaar geleden ongeveer mis gegaan. Wat er is gebeurd is niet heel belangrijk. Ik ben wel naar rechters, kinderadvocaten, psychologen en praatgroepen geweest. toen dit allemaal voorbij was (na 2,5 jaar) ging t een half jaartje overal goed. tot 2/3 maanden geleden.

Ik heb nooit zo’n hele goede band gehad met mn stiefmoeder maar 3 maanden geleden is dr zo’n erge ruzie tussen mij en haar geweest (daarna ook tussen haar en mn vader) dat ik ben weggelopen. ben 2 dagen later terug gekomen en hadden we t een soort van uitgepraat. helaas een maand later ongeveer is t weer gebeurd weer zo’n hele heftige ruzie, het onderwerp is niet zo groot of erg maar zij begint dan zo hard tegen ons te schreeuwen en op tafel te slaan en te gillen en ons zwart te maken. toen heb ik gezegt dat ik bij mn moeder gjng wonen. dit vond ik heel erg voor mn vader. uiteindelijk ben ik na een week terug gegaan en heb t weer een soort van uitgepraat. nu gaat mn stiefmoeder aan zich zelf werken bij een psycholoog (omdat ze nu deperessief is) maar t gebeurd nu eigenlijk bijna elke keer als ik kom.

Nu wil ik eigenlijk niet meer komen, of ik wil dat mn vader t met haar uitmaakt. (daar zat ie overna te denken) maar ik weet niet hoe ik dat moet zeggen, want ik ben bang dat ze weer zo flipt en dan begin ik weer te trillen en weet ik niet meer wat ik moet zeggen en krijg ik buikpijn.

weet iemand wat ik moet doen, ik zit dr echt door heen en ik zie dr zo tegen op elke keer om dr heen te gaan. (mn band tussen mij en mn vader is wel super goed en hem wil ik eigenlijk niet kwijt, maar ik wil niet meer met mn stiefmoeder samen wonen.

x

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
femke
10 maanden geleden

Ik heb op dit moment hetzelfde alleen zal mijn vader altijd voor mijn stiefmoeder blijven kiezen. Elke week is er wel ruzie als ik met me stiefmoeder ben al een paar jaar lang. Zelf heb ik eerder aangegeven naar mijn moeder te gaan waarop me vader moest huilen. Ik ben er zo klaar mee dat ik bijvoorbeeld tijdens het eten geen woord zeg. Ook is er een paar keer geweld bij komen kijken en door dit allemaal zijn mijn paniek aanvallen ontstaan.

Isa
Isa
7 jaren geleden

He Sierra, wat boffen jouw ouders zeg met jou! Maar wat een vervelende situatie. Ik moet eerlijk zeggen dat mijn geduld al snel op was. Wat goed dat je met zo veel mensen hierover hebt gepraat. Ik kon mijn stiefmoeder een tijd lang niet uitstaan en heb ook ruzies gehad. Vaak stond ik op het punt om bij mijn moeder te gaan wonen. Maar het lost niets op. Het is fijn dat je dus wel zo’n band hebt met je vader dat je daar telkens weer heen gaat. Lokaal is het niet goed voor jezelf. Hij ziet vast ook wel… Lees verder »

nicoline
nicoline
7 jaren geleden

Hi Sierra, Wat een vervelende situatie! Ik heb zelf in dezelfde situatie gezeten een jaar geleden. Ik had ook om kleine dingen ruzie met mijn stiefvader en dat liep ook zo uit de hand dat ik ben weggelopen en dat ik gezegd heb dat ik bij mijn vader ging wonen. Ik heb me op tijd beseft dat het geen zin had om naar mijn vader weg te lopen omdat dat de ruzie alleen maar erger zou maken. Ik ben dus toen terug naar mijn huis gegaan en heb een heel lang gesprek met mijn moeder en stiefvader gehad. Ik ben… Lees verder »