Anoniem meisje (18 jaar) in

Ik wil niet kiezen

hallo ,

ik ben 18 jaar en heb een jonger zusje van 12 jaar oud. Onze ouders zijn al 8 jaar gescheiden. dit heeft ons beide veel verdriet gedaan, maar na 8 jaar is er nog elke dag wel gezeik om het zo maar te zeggen. zelf weet ik niet meer hoe ik hier op moet reageren of wat ik moet doen. ik zelf vindt het heel lastig en ook voor mijn jongere zusje. Er is nooit echt goed over gepraat wat ik en mijn zusje nou willen, zelf wil het het liefst bij mijn vader wonen maar als dat gebeurt moet er zoveel geregeld worden en ik wil mijn moeder ook geen pijn doen. ik hou allebei heel veel van ze maar ik ga geen kanten kiezen. elke dag loop ik hiermee in mijn hoofd met deze gedachtes dat het onze schuld is of die van mij dat mijn ouders zijn gescheiden. Ik hoop ooit op een dag dat ze weer vrede met elkaar kunnen sluiten en dan bedoel ik niet samen op de koffie maar dat ze alles over ons samen bespreken en dat niet via mij doen.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nika
Nika
9 jaren geleden

hoi ik heb precies het zelfde mijn vader regelt alles en altijd met mij!!!

Evi
Evi
9 jaren geleden

Hoi Anoniem meisje, Bedankt voor je berichtje. Ik herken zoveel in je verhaal. In eerste instantie wilde ik ook het liefste bij mijn vader wonen. De band met mijn moeder was op dat moment niet zo goed. Maar toch wilde ik haar ook geen pijn doen en daarnaast had ik een jonger broertje en zusje waar ik voor zorgde. Je zit er tussen in en wilt inderdaad geen kant kiezen. Maar uiteindelijk moet je doen waar jij je goed bij voelt. Dat is iets wat ik geleerd heb. Ik vind het heel vervelend voor je dat je nog elke dag… Lees verder »

Femke
Femke
9 jaren geleden

Hallo anoniem meisje, Wat dapper om je verhaal te delen hier. Het is niet niks om iedere dag nog steeds een rotgevoel te hebben door die scheiding. Heb je wel eens met je ouders gepraat over de hele situatie? Want acht jaar geleden was jij tien en soms lijken ouders niet te beseffen dat je er zoveel jaar later nog steeds mee kan zitten en dat het zoveel invloed heeft. Naar om te lezen dat je nog iedere dag denkt dat het jullie/jouw schuld is dat ze gescheiden zijn. Ik ken je ouders niet, maar ik durf met zekerheid te… Lees verder »