Anoniem (18) in

Ik wil niemand kwetsen

Hoi, ik heb altijd al problemen gehad met mijn vader. Sinds een korte tijd is dit weer opgespeeld en komen mijn oude emoties weer tevoorschijn. Ik moet eigenlijk het gesprek aangaan met hem om te vertellen dat het beter is om even geen contact te hebben, maar ik ben bang dat dit voor altijd wordt dan. Daarnaast ben ik ook erg bang om andere te kwetsen. Iemand die tips heeft?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Sarah
1 maand geleden

Als het je te veel wordt, is het best om een tijdje afstand te nemen. Je kan dan zelf bepalen, wanneer je je er goed bij voelt, om terug contact met hem op te nemen. Als er goed gecommuniceerd wordt met je andere geliefden, zullen ze je vast begrijpen en steunen. Doe waar je je zelf het beste bij voelt.

Sangita
1 maand geleden

Lieve anoniem, Welkom op het forum van Villa Pinedo! Je geeft aan dat je problemen hebt met je vader en dat je het gesprek met hem aan wil gaan maar bang bent voor de gevolgen. Ik snap heel goed dat jij je hier druk over maakt. Toen mijn ouders gingen scheiden heb ik aangegeven dat ik op dat moment niet bij mijn moeder wilde wonen. Ik heb dit zelf aangegeven in een gezamenlijk gesprek. Mijn broer had hetzelfde gevoel en wilde ook niet bij mijn moeder wonen. Ik vond dit best wel een lastig gesprek omdat mijn moeder natuurlijk heel… Lees verder »

Anoniem
1 maand geleden

Ik heb zelf ook problemen met mijn vader. Ik heb verteld in juni dat ik niet meer naar hem toe wil, maar dat hij eventueel wel een appje mag sturen of mag bellen. Ik vond dit zelf ook erg lastig, maar soms moet je ook voor jezelf kiezen. Ik vond het voornamelijk lastig, omdat mijn broertje niet zonder mij naar mijn vader toe wil. Daarom ben ik eerst ook elke keer meegegaan, maar het vergde te veel van mij. Ook wilde ik niet onaardig overkomen tegen mijn vader. Ook nu ik het gezegd heb en ik eigenlijk geen contact meer… Lees verder »

Laura
Laura
1 maand geleden

hey, ik heb ik september ook tegen mij vader verteld dat ik niet meer bij hem wou wonen. het was een moeilijke beslissing en ik vond het ook heel moeilijk om het tegen hem te zeggen. ik ben daarvoor naar een coach gegaan die eerst naar mijn verhaal luisterde en daarna gaf ze mij het advies om samen met allebei mijn ouders een gesprek te hebben waar ik aan het woord zou zijn en als ik er niet meer uit kwam mijn moeder er nog voor me was. wat de coach zei dat me heel erg hielp was dat je… Lees verder »

Jarno
1 maand geleden
Reply to  Laura

Thanks, ik ga het erover hebben met iemand!