Anoniem (14 jaar) in

Ik wil naar de rechtbank

Net weer Eem ruzie gehad met mijn gescheiden ouders, ik mag van ze niet naar de rechtbank, terwijl ik wel een uitnodiging van de rechtbank heb gehad. Ik heb nog nooit zo\’n gevoel gehad op het gebied van het gunnen en niet gunnen. Ik snap niet waarom ik er niet heen mag van ze, ga ik dan iets verkeerds zeggen wat in hun nadeel is of zo? Waarom doen ze zo moeilijk, ik moet wel bepalen waar ik wil leven en wat er met mij gaat gebeuren. Het is wel mijn toekomst. Het voelt alsof ze niks om mij geven!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
lisa
lisa
9 jaren geleden

Hoi … , wat vervelend dat je steeds ruzie hebt met je gescheiden ouders. Maar wil je dan ook echt naar de rechtbank? Want ik denk eerlijk gezegd dat het een beetje t vroeg is. Je kan bijvoorbeeld ook naar de kindertelefoon bellen voor hulp. Want daar kunnen je ouders nooit achter komen. Je kan daar bijvoorbeeld vragen hoe je met de ruzie van je ouders kan omgaan en hoe je die goed kunt verwerken. Je kan ook eens rustig met je ouders gaan praten en vertellen hoe jij je voelt als ze ruzie maken. Dan begrijpen ze je en… Lees verder »

Emma
Emma
9 jaren geleden

Hoi Anoniem, Dit is best wel een vervelende situatie! Het is inderdaad de bedoeling dat je zelf aangeeft wat jij het liefste wil met jouw leven en het is vervelend dat jouw ouders niet willen dat je meegaat. Misschien is het inderdaad om je te beschermen; het gaat er niet altijd leuk aan toe in rechtszaken. Ik denk niet dat ze denken dat jij iets verkeerd gaat zeggen, maar misschien willen zij liever zelf beslissen over wat er met jou gaat gebeuren. Als ik jou was zou ik met je ouders gaan praten over waarom je niet mee mag en… Lees verder »

Lotte
Lotte
9 jaren geleden

Hallo Anoniem, Jeetje wat vervelend dat je niet naar de rechtbank mag van je ouders terwijl je dat heel graag wilt. Het gaat inderdaad over jouw leven en jij hebt inmiddels de leeftijd bereikt waarbij je daar zelf wat over mag zeggen. Je kunt altijd nog proberen om een brief te schrijven naar de rechter, waarin je aangeeft dat je er graag bij had willen zijn en waar je dan zou willen wonen. Misschien kun je ook op papier zetten waarom het zo belangrijk is voor jou dat je naar de rechtbank mag. Zodat je ouders dit kunnen lezen. Misschien… Lees verder »