Louise (15 jaar) in

Ik wil het niet

Hi iedereen,

ik ben letterlijk drie minuten geleden op deze site terecht gekomen, het lijkt me heel nuttig en ik heb de behoefte om te praten, maar zeker niet met mijn ouders. Die zijn zo’n vier weken geleden uit elkaar gaan wonen, de scheiding is niet eens officieel rond. Daarvoor hebben we het vier maanden met z’n vieren (ik heb ook nog een broertje) in één huis uit moeten houden, omdat mijn vader geen huis kon vinden. Toen de grote verhuizing uiteindelijk plaatsvond, leek dat een soort opluchting. Geen druk, geen spanningen, geen ruzie. Maar nu is dat wel anders. Het is alsof ik nu pas besef dat het echt is. Dat mijn familie kapot is en het nooit meer zo zal zijn als vroeger. Mijn ouders hebben allebei al een nieuwe partner, ik heb ze nog niet ontmoet, omdat ik bang ben voor mijn eigen reactie en ik heb geen zin om een slechte start te maken. Ik woon om de week bij mijn vader, en dan weer een week bij mijn moeder. Ik zou voor het weekend naar mijn moeder gaan. Maar haar vriendinnen hebben geregeld dat haar vriend dat weekend ook kwam. Ik ben er niet klaar voor om hem te ontmoeten en mijn moeder weet dat. Dus zei ze dat ik dat weekend beter bij mijn vader kon blijven. Ik kon wel in huilen uitbarsten. Sterker nog, dat deed ik. Dat ben ik nog steeds aan het doen. Ik voel me vervangen. Ik voel me een last die in het andere huis moet worden gedumpt. En bij die gedachte wordt ik weer boos op mezelf, omdat ik diep van binnen huis wel weet dat mijn ouders het niet zo bedoelen en dan denk ik dat ik me aanstel. Maar ik wil gewoon weer dat het wordt zoals vroeger. Ik wil niet afwisselen tussen twee huizen. Ik wil niet twee keer op vakantie. Ik hoef niet eens twee cadeaus met mijn verjaardag. Ik wil me gewoon weer iets waard voelen.

Sorry voor dit ramble bericht. Ik hoop dat iemand me begrijpt of dat iemand me advies kan geven. Ik ben nogal in de war.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Talitha
Talitha
9 jaren geleden

Beste Louise, Ik vind het goed van je dat je je verhaal deelt. Ik kan me voorstellen hoe dit voelt aangezien er bij mij ook zoiets is gebeurd. Ik begrijp dat je je vervangen voelt, dat had ik ook toen mn moeder een nieuw iemand had, want ik kon zien dat ze super verliefd was op deze mysterieuze persoon.(ze had echt de hele tijd over hem, het werd zelfs een beetje eng) Ik was heel erg bang dat hij nu op de eerste plaats zou komen, ik wilde hem dus echt niet ontmoeten. Op een dag had ze hem gewoon… Lees verder »

Marcel
Marcel
9 jaren geleden

hey lieve louise, fijn dat je je verhaalt durft te vertellen en op de site te zetten. ik begrijp heel goed wat je bedoelt, ouders gaan opeens uit elkaar zonder echt iets te zeggen. Mijn moeder kwam na een jaar op de logeerkamer te wonen opeens met een nieuwe woning. Je verwacht het wel ergens maar het is nooit fijn als het niet gewoon wordt vertelt aan je. En over nieuwe relaties. Ja, Hoe kut het ook is je ouders gaan iemand anders vinden en daar gaan ze aandacht aan geven. Maar voel je niet gedumpt! Jij en je ouders… Lees verder »

Femke
Femke
9 jaren geleden

Hallo Louise, Wat goed dat je je verhaal hier deelt! Ik ben er even stil van, want ik herken dit echt enorm. Vooral het deel over dat je moeder je opbelt om te zeggen dat je beter niet kunt komen, omdat hij er is. Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat die situatie zich bij ons voordeed. In mijn ogen is het niet gek dat je die gedachten hebt als: ‘Mijn familie is kapot en het zal nooit meer zo zijn als vroeger’. Persoonlijk vond ik het heel erg eng om te beseffen dat alles anders… Lees verder »