anoniem (16 jaar) in

Ik wil bij papa wonen

hallo allemaal,
ik zou graag mijn verhaal met jullie willen delen en graag advies willen hebben..
In 2009 zijn mijn ouders gaan scheiden.( ik was toen 9 jaar, mijn zusje was 6 jaar en mijn broertje was 2jaar.)
Mijn vader is toen weggegaan.. en ik woon samen met me broertje en zusje bij me moeder en zien me vader om het weekend.

Mijn ouders hebben nooit face to face contact maar altijd via de mail. Mijn moeder zegt dat dat door me vader komt maar ik weet dat dat niet zo is.
Mijn vader betaald de alimentatie, mijn moeder zegt heel vaak dat hij te weinig of soms helemaal niks betaald maar ik heb het opgezocht en veel rond gevraagd en weet dat me vader gewoon netjes betaald.
Ik ben zelf niet een hele goede prater en ben ook best bang om een mening te geven. Als ik ruzie met me moeder heb weet ik nooit zo goed wat ik moet zeggen omdat ze dan zo draait dat ik een rotgevoel krijg en dan maar stop met praten omdat ik het dan niet meer durf.
Mijn zusje krijgt eigenlijk alles van me zusje en als ik vraag om nieuwe schoenen omdat mijn oude schoenen helemaal vertrapt zijn krijg ik als antwoord een diepe zucht en de hele dag gezeik dat ik dan maar naar me vader toe moet en daar nieuwe schoenen moet vragen. Maar volgens mijn moet me moeder dat toch gewoon betalen want ik woon bij me moeder en me vader betaald me moeder gewoon netjes.
3 maanden geleden is me oma overleden ( van me vaders kant) Er was toen natuurlijk een begrafenis. mijn zusje is toen niet gekomen en dat heeft me vader veel pijn gedaan. Mijn zusje komt nu ook niet meer naar me vader en zegt tegen iedereen dat het zijn schuld is dat ze niet meer naar me vader gaat terwijl ze zelf niet meer wilt gaan.
Er zijn nog veel meer dingen gebeurd maar vind het niet fijn om dat allemaal te vertellen…

Nu is het dus zover dat ik niet meer bij me moeder wil wonen maar bij me vader alleen het probleem is dat me vader in Brabant woont en mijn moeder in Amsterdam.
Ik weet ook niet zo goed hoe ik het moet aanpakken omdat ik heel erg bang ben voor mijn moeders reactie.. Ik weet dat je dan naar de kinderrechtswinkel wilt gaan om daar dan een brief te schrijven voor de rechter. Ik ben alleen heel bang dat als ik dan bij de rechter ben ik dan word tegen gehouden door me moeder.
Ik ben hier samen met school en me vader mee bezig en hoop dat jaar nog naar me vader toe te kunnen!

Heeft iemand tips voor me??

Groetjes Anoniem

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Emmeline
Emmeline
8 jaren geleden

Hoi Anoniem, Wat dapper dat je jouw verhaal vertelt. Ik hoop dat we je kunnen helpen! Het lijkt mij ook goed erover te praten met een volwassen iemand, zodat die je kunt helpen. Jij hoeft het namelijk niet allemaal zelf te regelen, en je hoeft je ook geen zorgen te maken over je zusje. Zij mag namelijk zelf bepalen wat ze doet. Al kan je natuurlijk, als je er erg mee zit, even met haar praten. Misschien vertelt ze je waarom ze niet naar jullie vader wil. En jij kan vertellen waarom je dit niet zo leuk vindt. Als beste… Lees verder »

Joséphine
Joséphine
8 jaren geleden

Hoi anoniem, Zelf gaan mijn ouders nu ook net scheiden en dat vind ik erg moeilijk. Ik moet ten eerste zeggen dat ik het erg dapper vind dat je erover durft te praten op dit forum, niet iedereen durft dat en ik twijfel er zelf ook over om mijn eigen verhaal te vertellen. Ik denk dat je het er het beste over kunt hebben met een volwassene, bijvoorbeeld een vertrouwens persoon van school of iemand die je goed kent, die zou dan met je moeder en of vader erover kunnen praten. Als je dat zelf niet durft te zeggen. Je… Lees verder »