Melissa (13) in

Ik wil bij moeder wonen

Hoi
Dus ik woonde eerst bij mij moeder en nu al vier jaar bij mij vader ik wil bij mij moeder wonen maar mijn zusje wil bij onze vader blijven ( we hebbet ook de zelfde moeder) ik praat er al over met me moeder maar ik weet niet hoe en wanneer ik het dan uiteindelijk aan mijn vader moet zeggen. Ik ben bang voor zijn reactie. Ik weet dat het hem gaat kwetsen maar ik moet dit echt doen.
Hebben jullie een tip?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Naomi
2 jaren geleden

Hey Melissa, Wat goed dat je naar dit forum bent gekomen met deze vraag! Lastig he als je zoiets wilt bespreken maar je ouder niet wilt kwetsen? Ik herken het. Ik woonde vroeger bij zowel mijn vader als mijn moeder, maar wil het liefst helemaal bij mijn moeder gaan wonen. Ik wist eerst niet hoe ik dit moest gaan vertellen aan mijn vader, want ik wilde hem geen pijn doen. Ik heb toendertijd een brief naar mijn vader geschreven waarin stond dat ik liever bij mijn moeder wilde wonen. Hierin heb ik uitgelegd waarom ik dit wilde, maar ook geschreven… Lees verder »

Roan
2 jaren geleden

Ja vraag aan je moeder of je naar een gesprek met de kinderrechter mag daar kan je je gevoelens uitspreken

Yoyo
2 jaren geleden

misschien kan je deze week bij je vader volgende week je moeder

Melissa
2 jaren geleden
Reply to  Yoyo

Dat zou niet kunnen ze wonen te ver van elkaar maar als dat kon zou dat het geval zijn

Isa
Isa
2 jaren geleden

Hoi Melissa, wat vervelend om te horen dat je bang bent voor zijn reactie. Zelf was ik hier vroeger ook erg bang voor. Misschien is het goed om een gesprek aan te gaan en hierbij aan te geven dat je bang bent voor zijn reactie en dat je hem absoluut niet wil kwetsen. Zodat je vader weet hoe je in deze situatie staat. Mijn tip voor jou is om naar je gevoel proberen te luisteren en van je hart geen moordkuil te maken. Misschien kan je voor dat je het gesprek ingaat wat dingen op papier zetten, zodat je zeker… Lees verder »