Anoniem (15 jaar) in

Ik weet niet wat ik moet doen

Het was precies een week na mijn verjaardag waar ik 15 werd. Mijn vader riep of mijn zusje en ik even erbij kwamen zitten. Hij vertelde dat hij iemand anders had gevonden die hij leuker vond dan mijn moeder. Mijn moeder en mijn vader waren al een lange tijd niet meer verliefd (ik en mijn zusje hadden het alleen niet door). Dit heeft hij in augustus verteld. Mijn moeder vond dit erg moeilijk en is ook nog steeds erg boos op mijn vader. Ze ging meteen zoeken voor een huis, waarin we rond februari in zijn getrokken. Sinds dien wissel ik elke week tussen mijn moeder en mijn vader. Ik had er eerst niet zo veel moeite mee (Het voelde meer alsof ik droomde,) maar sinds ik in twee huizen woon, merk ik dat het me toch erg lastig zit.
Mijn vader heeft laatst bevestigd dat als hij niet verliefd was geworden op een andere vrouw, hij niet weg was gegaan. Daarom ben ik nu erg boos op die vrouw, want als zij er niet was dan woonde ik nog steeds bij beide ouders in één huis.
Mijn vader is blijven wonen in het huis waar ik ben opgegroeid en daar heb ik dus veel herinneringen. Ik vind het dan ook fijner om daar te zijn, in plaats van het nieuwe huis bij mijn moeder. Ook maken wij in het nieuwe huis erg veel ruzie.
Ik weet niet wat ik moet doen om uit deze situatie te komen. Heeft iemand tips?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Sarah
1 jaar geleden

Hee Anoniem, Wat fijn dat je zo open bent en je verhaal met ons deelt! Ik snap dat het lastig is dat je vader verliefd is geworden op een andere vrouw, dat maakt het allemaal best ingewikkeld voor je.Ik lees dat je in het nieuwe huis veel ruzie hebt met je moeder en dat vind ik vervelend om te lezen. Hou er rekening mee dat het niet alleen voor jou een hele grote verandering is, maar voor je moeder ook. Jullie maken nu veel samen mee en dat kan soms best zwaar zijn. Maar hier moet jij natuurlijk niet de… Lees verder »

Sanne
1 jaar geleden

Hoi Anoniem, Wat goed dat je dit forum hebt gevonden om je verhaal te delen! Ik begrijp je heel goed en herken mezelf ook in je verhaal. Ik kan me voorstellen dat het heel lastig is om te horen dat je vader iemand anders heeft gevonden die hij leuker vindt dan je moeder. Dat zal vast ook heel onverwachts komen als jij en je zusje niet doorhadden dat je ouders al een lange tijd niet meer verliefd op elkaar waren. Het gevoel alsof je droomde, herken ik heel erg in de tijd dat mijn ouders gingen scheiden. De scheiding van… Lees verder »