Anoniem (14 jaar) in

Ik weet het niet

mijn vader trekt mijn zusje voor en negeert mij bijna helemaal. als die mij een beetje aandacht geeft is hij meestal boos op mij omdat hij vind dat ik iets fout doe. mijn vader is een narcist. mijn ouders zijn gescheiden en ik wil eigenlijk niet meer bij mijn vader wonen. ik weet alleen niet hoe ik het hem moet vertellen omdat ik bang ben dat hij heel boos wordt. (ik ben ook sowieso bang om iemand te kwetsen of kwijt te raken). ik zit tegenwoordig alleen nog maar op mijn kamer met de deur dicht en hopen dat ik hem niet tegen kom.
ik zit ook behoorlijk in de knoop met andere zaken buiten dit maar dat heeft niks met mijn ouders te maken. ik heb hier al over gesproken met een vertouwens persoon op school, mijn moeder en mijn vriendin.

ik weet alleen niet meer wat ik moet doen

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
kim
kim
9 jaren geleden

hey,

ik snap hoe jij je voeld!
ik heb dat met mijn moeder. en daarb woord je dood ongelukkig van.
maar kies voor jezelf voor jouw leven JIJ bent belangerijk.
je vader moet dit toch acepteren.
ik zou er eerst met je moeder over hebben en dan met je vader .
kunnen julie een plan van aanpak maken.

gr kim

Nina
Nina
9 jaren geleden

Hallo Anoniem, Dankjewel voor je bericht! Ik kan me goed voorstellen dat het geen leuke situatie is waar je nu in terecht bent gekomen. Het lijkt mij naar als je het gevoel hebt dat jouw vader je zusje voor trekt en dat hij jou alleen op een boze manier aandacht geeft. Je geeft in je berichtje aan dat je het lastig vindt om met je vader in gesprek te gaan en dat je niet zo goed weet hoe je moet beginnen. Probeer eens vanuit jouw gevoel met je vader te gaan praten. Hiermee bedoel ik dat je bijvoorbeeld kan zeggen:… Lees verder »

Bob
Bob
9 jaren geleden

Dag Anoniem, Vervelend om te horen dat je in zo’n dergelijke situatie zit. Het is niet leuk als iemand voorgetrokken wordt en iemand anders wordt negeert. Waarom denkt hij dat je iets fout doet? Begrijpelijk dat je niet meer bij je vader wilt wonen als je in zo’n situatie zit. Dat zou niemand willen. Misschien is het toch goed dat je met hem in gesprek gaat en vertelt wat je denkt. Misschien gaat hij dan wel boos worden, maar hopelijk beseft hij dat het fout van hem is om steeds maar boos te worden op jou. Soms moeten mensen namelijk… Lees verder »