antonia (13 jaar) in

Ik weet het even niet

Ik zou niet weten hoe ik mijn verhaal in het echt kwijt moet aan mensen, ik heb ook het gevoel dat ik van alle kanten maar weinig steun krijg. (ik wil niet zielig doen)
Maar mijn ouders zitten momenteel in een scheiding en ik heb een paar dingen te horen gekregen uit het verleden waarvan ik niks wist bijv.: mijn moeder 2x vreemd is gegaan. Ik heb het er erg moeilijk mee en heb het gevoel dat mijn zus het allemaal wel oké vind. in de woonplaats waar ik nu zit, zit ik ook op school waar ik mij ook al niet prettig voel… maar ik heb hier wel mijn vriendje en een aantal vrienden die ik niet in de steek wil laten. als ik kies om met mijn moeder mee te gaan moet ik heel ergens ander wonen van een klein dorp naar een grote stad. ook heeft mijn moeder via een site een man uit Amerika ontmoet. zij twee maken plannen om samen te wonen, ook willen zij samen wonen met mijn zus en ik en de twee kinderen van die man. ondanks dat ik me hier niet prettig voel en misschien wel een beetje gepest wil ik hier niet weg maar ook wil ik wel graag weg en opnieuw beginnen in een nieuw huis. ik wil mijn vader ook niet kwetsen…. ik wil eigenlijk helemaal niet zielig overkomen.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Bob
Bob
9 jaren geleden

Dag Antonia, Hebben je ouders verteld waarom je dit niet mag delen aan anderen? Als ze dit niet hebben gedaan dan wil ik graag van je vragen of je ze kan vragen waarom je dit niet mag doen. Ze willen natuurlijk zo anoniem mogelijk zijn voor de omgeving, maar jij bent het belangrijkst. Als je er niet met iemand over kan praten dan kan dat nadelige gevolgen hebben voor jou. Je kan natuurlijk wel altijd op dit forum een bericht plaatsen, maar als je steun hebt van mensen in je omgeving dan is het altijd beter. Ik hoop dat ik… Lees verder »

antonia
antonia
9 jaren geleden

Ik wil jullie erg bedanken voor deze reacties en de adviezen!
Alleen wil nog even zeggen dat ik dit van mijn ouders niet aan mmensen mag vertellen en er met niemand over kan praten.

Bob
Bob
9 jaren geleden

Dag Antonia, Bedankt voor het delen van je verhaal. Ik begrijp zeker dat je soms je verhaal niet makkelijk kwijt kunt aan de mensen om je heen en wel op het internet. Ik weet zeker dat je op dit forum veel steun gaat krijgen van mensen die je verhaal lezen en zichzelf erin kunnen vinden. Je doet zeker niet zielig als je je verhaal durft te delen met mensen. Dat laat juist zien dat je kracht hebt. Heb je je zus gevraagd hoe zij zich bij de situatie voelt? Misschien houdt ze zich groot voor jullie allen. Het kan ook… Lees verder »

Feline
Feline
9 jaren geleden

Beste Antonia, Ten eerste; je komt helemaal niet zielig over, en daar hoef je ook echt niet bang voor te zijn. ik vind het juist goed dat je hier je verhaal komt doen en om advies te vragen. Want het is niet niks wat je nu allemaal moet meemaken met de scheiding van je ouders.. Ik begrijp dat je het lastig vind om te horen over het vreemd gaan van je moeder. Het is eigenlijk iets tussen jou ouders, maar wanneer je zulke dingen hoort raakt dit jou ook. Je zegt dat je zus hier minder last van lijkt te… Lees verder »