Caithlyn (12) in

Ik voel me niet fijn

Soms in het openbaar voel ik me niet fijn of zelfs soms thuis lig ik huilend in bed
Ik weet dat dit niet goed is op mijn leeftijd maar ja..
Soms zegt mijn vader tegen mij dat ik misschien moet gaan bewegen of dat ik even iets minder moet eten terwijl ik zelf al best onzeker ben over mijn lichaam. Mijn moeder heeft het zwaar ik zelf ook het is meer alsof ik voor haar zorg maar dat maakt niet uit ze is wel nog de liefste ik ga ook naar de sportschool met mijn moeder maar ze heeft een black out dus we zijn nog maar 1 keer geweest en dan moet ik altijd liegen tegen mijn vader dat we zijn gegaan. Mijn vader kijkt ook vaak in mijn telefoon ik vind dat echt niet fijn want dan kijkt hij in mijn berichten met mijn moeder vorig jaar had ik ook deze app gedownload omdat mijn vader en moeder erge ruzie hadden en er zelfs een rechter bij moest komen dit duurde 3 jaar ik had het moeilijk die tijd met mijn broer die nooit aardig deed bij mn school ging het slecht corona alles viel tegen soms vind ik mijn leven echt niet leuk maar dan sta ik weer op en ga ik weer verder want het is toch zo als je niet denkt aan de slechte gedachtes zijn ze er ook niet. Ik bind het altijd moeilijk om over mijn problemen te praten dus houd ik het altijd voor mezelf en doe ik alsof alles goed gaat en alsof er niks is terwijl mijn hoofd prop vol zit met slechte gedachtes.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anouk
10 maanden geleden

Lieve Caithlyn, Wat knap dat jij je gevoelens zo goed in je berichtje hebt verwoord. Ik zie dat je het idee hebt dat het niet goed is om je somber te voelen op deze leeftijd, maar weet dat je niet alleen bent. Toen ik 10 jaar was, voelde ik mij heel verdrietig en moest ik vaak huilen. Ik ben toen naar een kinderpsycholoog gegaan. Misschien klinkt dit een beetje heftig, maar voor mij heeft het veel geholpen. Ik ben nu 21 jaar en denk soms nog steeds aan de dingen die ik daar heb geleerd. Ik snap dat dit een… Lees verder »

Gwyneth
10 maanden geleden

Hi Caithlyn, ik vind het heel knap dat je je verhaal deelt met ons op het forum. Ik vind het verdrietig om te lezen hoe je je voelt. Ook ik heb heel veel moeite gehad met het uiten van mijn gedachten en gevoelens. Ik wilde graag mijn ouders tevreden houden, ook als dat ten koste van mezelf ging. Ik wil je als tip meegeven om toch te proberen om je gevoel te vertellen aan iemand (je moeder, of anders een leraarof tante?). Het is namelijk heel vervelend als je tussen je ouders staat en het is normaal dat dat iets… Lees verder »