Fiona (12) in

Ik vind het niet fijn

Mijn ouder zijn gescheiden en ik vind het leuk bij allebei alleen ik ben achtergekomen dat mijn moeder wiet reikt en ik vind het niet fijn. Ik weet niet wat ik moet doen en ik vind het niet leuk. Als ik met mijn moeder zou praten dan zou ze boos worden en ik vind het ook onveilig. Ik voel me niet echt comfortabel bij me moeder maar ik hou wel veel van haar. Heeft iemand advies?

3 reacties

 1. kaylee op 11 februari 2019 om 18:01

  lieve Fiona, wat zijn dat je jouw verhaal met ons wilt delen. wat vervelend dat je je eigenlijk niet helemaal veilig voelt bij je moeder.. dit kan ik ook heel goed begrijpen als je hier net achter bent gekomen. heel toevallig heeft mijn moeder dit ook gedaan.. en ben ik daar ook sinds een half jaar achter gekomen. ik snap heel goed wat je bedoeld en dat het niet leuk is, ik vind het ook gewoon een beetje raar van mijn moeder. nu heb ik wel geleerd dat zij haar leven heeft en ik de mijne, en als zij daar gelukkig van wordt dat moet zij het vooral doen, ik heb het zelf eigenlijk meer gewoon geaccepteerd dan dat ik daar echt met haar over heb gesproken. misschien zou je het eens met je vader erover kunnen hebben? dat hij in ieder geval van de situatie af weet en je erbij kan steunen, maar dat je bijvoorbeeld aangeeft dat hij niks tegen je moeder mag zeggen omdat je dat zelf wilt doen wanneer dit lukt. misschien zou je ook een buddytraject aan kunnen gaan, dan heb je iemand waar je altijd al je vragen aan kunt stellen en je hart bij kan luchten. in de volgende link kun je hier meer informatie over vinden: https://www.villapinedo.nl/informatie-over-buddy/
  ik vind het wel heel stoer van je dat je dit met ons durft te delen en dat je hiervoor ook onze hulp vraagt. hopelijk heb je wat aan mijn tips.

  liefs, kaylee

 2. Sanne op 11 februari 2019 om 11:20

  Hoi Fiona, ik vind dat je het moet zeggen tegen je moeder. Of tegen iemand anders die je kan vertrouwen ( zoals je vader ). Want als jij je er niet prettig bij voelt, moet je er met iemand over praten.

 3. Jonas op 9 februari 2019 om 23:10

  Hallo,
  ik wil beginnen met wat goed dat je joun
  reactie op Villa Pinedo zet.

  Ik heb ook gescheiden ouders en ik schrijf de dingen op.
  Of praat met een vetrouwens persoon over deze situatie.

  Ik weet verder niet zoveel, Het spijt me dat ik niks meer weet

Laat een reactie achter