Liselot (16 jaar) in

Ik trek het niet meer

Ik probeer mijn vaders vriendin te accepteren, ik probeer het zo hard maar het is zo lastig als zij mij niet accepteert.
Ik en mijn broertje worden echt helemaal gek bij mijn vader, je kan namelijk niks goed doen bij zijn vriendin. Ze zijn nu 3 jaar samen, hebben samen een kind en een heel huis gebouwd. Ja dat lijkt mij ook heel vermoeiend, maar het was niet mijn idee.
Mijn vaders vriendin heeft mijn broertje en mij nooit geaccepteerd, ze is altijd chagrijnig naar ons, ze beledigd mijn moeder tussen de regels door (alsof we dat niet merken) en ze claimt mijn vader het hele weekend als wij er zijn. Tegelijkertijd maakt ze constant ruzie met mijn vader, dat probeert ze dan te doen als wij niet in de zelfde kamer zijn (alsof we het dan niet horen) en grotendeels gaan die ruzies dan over ons en onze opvoeding, om gek van te worden. Ik en mijn broertje hebben al twee brieven naar mijn vader en haar gestuurd en al drie keer met ze gepraat, het werkt allemaal niet.
Aangezien dit alles en mezelf zijn niet werkt om haar aardig te laten doen, heb ik een paar weken geleden een nieuwe tactiek bedacht: Ik probeer alles goed te doen, ik dek de tafel, ik ruim de tafel af, ik kook zo af en toe, ik probeer extreem aardig te doen en ik speel met en zorg voor mijn kleine baby broertje. Dit heb ik nu 4 weekenden volgehouden en mijn vaders vriendin is niks verandert, er kan geen lachje van af, ik heb nog geen bedankje gehoord, alleen maar dezelfde chagrijnigheid en boosheid.
Ik trek het niet meer, wat moet ik doen? Ik hou heel veel van mijn vader en wil wel graag bij hem zijn in het weekend maar met zijn vriendin hou ik het geen dag meer mee vol, over anderhalf jaar kan ik het huis uit om te gaan studeren, maar ik weet niet hoe ik het in de tussentijd aan moet pakken, iemand tips?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
liselot
liselot
9 jaren geleden

Beste Bob en Yannick, Heel erg bedankt voor jullie reacties, In de gesprekken met mijn vaders vriendin hebben mijn broertje en ik het erover gehad hoe wij de sfeer in huis ervaren en hoe wij ons daarbij voelen, mijn vaders vriendin zegt dan dat ze het snapt en daarna gaat ze zichzelf meteen verdedigen. Dat ze zooo hard werkt, dat ze moe is en daarom soms chagrijnig wordt en dat wij vanuit onze kant ook wel wat meer initiatief voor leuke dingen mogen tonen, ze legt de schuld bij ons, wij zeggen dan maar dat wij heel graag de sfeer… Lees verder »

Bob
Bob
9 jaren geleden

Dag Liselot, Lastige situatie waarin je zit. Je best doen om aardig gevonden te worden, maar dat het geen vruchten afwerpt. Dat kan heel vervelend zijn, omdat je uiteindelijk tegen je gevoel iets doet wat je eigenlijk niet wilt doen. Ik vind het dus heel goed van je dat je blijft doorzetten en dat je niet alleen dat hebt gedaan, maar ook nog eens extra moeite hebt gedaan om het toch te forceren. Hoe ik het zo hoor gaat haar reactie niet zo snel veranderen. Je hebt ook al met je vader en haar gesproken. Mag ik vragen wat er… Lees verder »

Yannick
Yannick
9 jaren geleden

Hey Liselot, Bedankt voor je berichtje. Super dat je om advies vraagt, daar zijn we hier immers voor;-) Allereerst wil ik even zeggen dat ik het enorm moedig van je vindt dat je maar blijft vechten voor een goede relatie met de vriendin van je vader. Je werkt er aan, probeert telkens meer te doen, dingen beter te doen, aardig te zijn.. maar het werkt gewoon niet. Hoe frustrerend moet dat zijn voor jou (en je broertje). Ook vind ik het heel goed van je dat je meerdere brieven hebt geschreven en in gesprek bent gegaan. Dat laat zien dat… Lees verder »