Maaike (18) in

Ik pieker nu best veel

Papa en mama hadden al 1,5 jaar geleden verteld dat ze uit elkaar gingen ,maar pas sinds een week is het echt zo. Ik pieker nu best veel maar ik merk ook dat ik sneller boos wordt en verdrietig en ik ben ook vooral boos op mama en ik weet niet waarom. Misschien omdat zij degene is die wou scheiden. Ik vind het een heel vervelend gevoel trekt dat weg of hoort het erbij?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Maxime
2 maanden geleden

Hi Maaike, Wat goed van je dat je het forum hebt weten te vinden om je verhaal te delen en wat vervelend dat je zo aan het piekeren bent zeg! Toen mijn ouders uit elkaar gingen heb ik ook echt zo veel gepiekerd, over van alles en nog wat. Waarom houden ze niet meer van elkaar, hoe gaat het nu verder, wat gaat er allemaal gebeuren, komt alles wel goed, mag ik boos zijn en verdrietig of is dat gevoel onterecht? Ik heb me door al het piekeren heel erg naar gevoeld en werd er zo onrustig en nog bozer… Lees verder »

Mick
2 maanden geleden

Hey Maaike, wat goed dat je een vraag stelt op het forum! Het is super goed te begrijpen dat je piekert en boos bent op de hele situatie en ook zeker niet verkeerd. toen mijn ouders gingen scheiden was ik ook super boos en verdrietig op iedereen. na een tijdje was ik er al wel een beetje aan gewend en werd de sfeer thuis ook minder gespannen. nu zijn mijn ouders al wel eventjes uit elkaar en ben ik helemaal niet meer boos. Ik zie nu goed in dat mijn ouder achteraf een stuk gelukkiger zijn met hun nieuwe partners… Lees verder »

Gwenn
2 maanden geleden

Hoi Maaike, Dankjewel voor je vraag op het forum! Je vertelt dat sinds anderhalve week je ouders echt uit elkaar zijn, dat is niet niks! Je schrijft ook dat je het merkt, omdat je sneller boos en verdrietig wordt, en veel piekert. Ik was twaalf toen mijn ouders uit elkaar gingen, en ik kan mij nog goed herinneren dat dit veel emoties opriep, dit is dus heel normaal! Je ouders zijn altijd bij elkaar geweest, en als ze opeens gaan scheiden, is dat een hele verandering, dus daar komen veel emoties bij kijken. Ook ik ben een tijd lang boos… Lees verder »

Michelle
2 maanden geleden

Hoi Maaike, wat goed dat je een berichtje plaatst op het forum! En wat vervelend dat je zoveel piekert over de scheiding en dat je je boos en verdrietig voelt. Maar ik denk dat alle emoties die jij op dit moment voelt en ervaart heel normaal zijn! Het boze gevoel naar je moeder toe zou inderdaad kunnen komen doordat zij wilde scheiden. Als kind wil je natuurlijk helemaal niet dat je ouders uit elkaar gaan en wanneer dit dan toch wordt aangekondigd door een van de twee (of allebei), kan dat heel veel emoties bij je los maken. Ik herken… Lees verder »

Fardau
Fardau
2 maanden geleden

Hey Maaike, Goed dat je je berichtje hier op hebt gezet! Ik herken jouw verhaal helemaal, mijn ouders vertelden ook dat ze uit elkaar zouden gaan, maar dit duurde vervolgens ook nog wel 1,5 jaar. Echt heel verwarrend vond ik dit, want in die tijd hadden ze niet eens veel ruzie dus ik begreep er niks van. Ik was ook een tijd heel erg boos en verdrietig, maar dit gaat echt weer over. Je mag ook wel even boos en verdrietig zijn; je hele leven staat even op z’n kop en dat is niet zomaar wat. Mijn ouders zijn al… Lees verder »

Anne
2 maanden geleden

Heb ik ook heel erg gehad (maar dan dat ik boos was op m’n vader) en dat is eigenlijk helemaal niet erg, bij mij trok het weg maar duurde dit wel even een tijdje. Wat bij mij hielp was om na te denken over de intenties van degene waar je boos op bent. Was het haar intentie om het gezin pijn te doen? Waarschijnlijk niet, dus daarom hoef je ook niet boos te zijn (maar dat mag natuurlijk wel).