Anoniem (13 jaar) in

Ik moet troosten

Hoi allemaal! Mijn ouders gaan scheiden mijn moeder heeft het er super moeilijk mee en huilt veel. Natuurlijk is dit zielig maar ik ben degene die constant moet troosten dit kan ik niet zo maar tegen haar zeggen. Heeft iemand tips?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
9 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
julie
julie
5 maanden geleden

Hey anoniem, Ik heb het zelf ook gehad. erg nare situatie, je mag er best met je moeder over praten het is misschien soms moeilijk als je moeder huilt zoals ik al zei kan je er met je moeder over praten, maar je kan het ook soms laten gaan want huilen is ook gewoon goed.

liefs julie.

Bo
5 maanden geleden

Hey anoniem, ik heb dit ook. Mijn ouders gaan ook scheiden en ze huilen ook soms, ik weet dan meestal ook niet of ik ze moet gaan troosten of niet.

Annika
5 maanden geleden

Hey Anoniem, Wat fijn dat je me even hebt laten weten hoe het verder is gegaan! 🙂 Ik had zelf niet gedacht aan een notitieboekje, maar wat een goed idee van die vriendin zeg! Super om te horen dat je zo toch een manier hebt gevonden om het er met je moeder over te hebben waar jij je goed bij voelt! Fijn dat je ook nog hebt gereageerd op mijn vragen! Ik kan me voorstellen dat je niet zo graag over de scheiding praat, dat vond ik eerst zelf ook niet zo fijn, maar mocht je ooit van gedachten veranderen… Lees verder »

Mathilde
5 maanden geleden

Hi Anoniem, dit is inderdaad precies wat ik nu ook meemaak. Vaak na een appje of mailtje van mijn vader is mijn moeder vaak helemaal overstuur. Ik heb drie jongere zusjes, die haar dan allemaal gaan troosten. Ik doe soms niet mee, omdat het zat ben om ook te gaan huilen en het gebeurt elke dag. Ik voel me hier zo rot over. Ik heb niet echt een tip maar ik hoop dat je weet dat ik je steun, ook al weet ik niet wie je bent. Heel veel succes en sterkte en liefs in dit ***gedoe gewoon. Liefs Mathilde

Manon
5 maanden geleden

Hey lieve Anoniem, Wat knap van je dat je deze vraag durft te stellen. Wat een vervelende situatie zeg, maar wel een hele herkenbare. Ik heb mijn moeder ook vaak moeten troosten. Ik weet nog heel goed dat mijn ouders ruzie maakte in de keuken en ik in de woonkamer zat. Mijn vader smeet de voordeur na een tijdje dicht en was weg. Mijn moeder kwam toen huilend de woonkamer ingelopen. Ik dacht eigenlijk niet na bij wat ik deed en ging haar meteen troosten en ik praatte met haar. Voelt dit ook zo voor jou? Ik denk nog best… Lees verder »

Anoniem
Anoniem
5 maanden geleden

hey Annika echt bedankt! Ik durf het niet tegen mijn moeder te zeggen maar een vriendin van mij heeft mij wel de tip gegeven. Ik hou niet zo van praten met mijn ouders dus ik schrijf nu voortaan wat ik wil zeggen in een notitieboekje en leg die onder haar kussen met een pen op die manier hoef ik er niet over te praten en kan ze mij gewoon terug schrijven. En natuurlijk heb ik het inderdaad ook wel zwaar met de scheiding alleen ik praat er niet veel over. Maar ik heb er het minste moeite mee van ons… Lees verder »

Annika
5 maanden geleden

Hey lieve Anoniem, Wat fijn dat je het forum hebt gevonden om je vraag te stellen! Ik herken je probleem heel goed. Mijn moeder en stiefmoeder zijn een jaar geleden uit elkaar gegaan. Mijn moeder had het hier heel moeilijk mee en was ook een lange tijd verdrietig. Ik kan het altijd heel goed vinden met mijn moeder en we praten over alles, zo ook over de scheiding met mijn stiefvader. Ik heb haar tijdens de periode van de scheiding ook heel veel getroost en ondertussen ook veel vervelende dingen gehoord over mijn stiefvader (waar ik het super goed mee… Lees verder »

Floor
Floor
5 maanden geleden

Hoi anoniempje,
Ik heb hier ook last van. Mijn moeder heeft een afspraak met een psycholoog om over haar verdriet te praten. Ik denk dat dat haar heel erg helpt. Misschien moet je het er met je moeder over hebben. Laat me weten of het is gelukt!

liefs,
Floor

Floor
Floor
5 maanden geleden

Hoi anoniem,
ik snap precies wat je bedoeld, ik heb dit ook. Misschien moet je je moeder een psycholoog aanbieden. Hiermee kan je moeder praten en misschien huilt ze dan wat minder vaak. En anders met vrienden of vriendinnen erover praten. Mijn moeder heeft dit ook gedaan en het gaat al een beetje beter!!

Liefs,
Floor