Anoniempjee (15 jaar) in

Ik mis pap gewoon

Hallo, mijn ouders zijn ongeveer 2 jaar gescheiden. Mijn ouders praten niet meer met elkaar omdat ze altijd ruzie hebben. Eerst woonde ik bij mijn moeder maar na 10 maanden ben ik bij mijn vader gaan wonen. We hebben deze keuze gemaakt omdat mijn moeder op dat moment niet voor mijn broertje en mij kon zorgen. Als we bij mama waren begon ze vaak over papa dat hij een oplichter was enz. Ik heb die verhalen 10 maanden aangehoord maar uiteindelijk kon ik het niet meer aan. Door de dingen die ze heeft gezegd ben ik mijn vertrouwen in haar kwijtgeraakt. Nu ik haar minder zie en het even de tijd heb kunnen geven komt dit langzaam weer terug. Mijn vader en ik hebben altijd een hele goede band gehad.

Pap heeft nu al een jaar een nieuwe vriendin. Mijn stiefmoeder (S) is opgegroeid in een leven met drugs en geweld. Ze is 2 keer gescheiden. Ik heb in totaal 3 stiefbroers en 1 stiefzus erbij gekregen. Je kunt je denk ik wel voorstellen hoe druk het soms is met 6 kinderen en 2 volwassene.

Mijn vader en stiefmoeder hebben een eigen bedrijf waar ze veel tijd in steken. Ze doen echt alles samen. Vroeger praatte ik super veel met pap, maar nu S er altijd bij is kan ik bijna niet meer met pap praten. Ik heb vaak het gevoel dat ze papa van me afpakt. Ik weet dat dat niet zo is maar vroeger als hij thuis kwam gingen we samen iets drinken en vroeg hij hoe mijn dag was, maar nu als hij thuis komt gaat hij meteen met S praten of met mijn stiefbroers praten en daarna kom ik een keer. Ik snap dat ik niet meer zoveel aandacht kan krijgen, maar vaak reageert hij niet eens als ik iets zeg. Ik denk dat ik onbewust S de schuld heb gegeven van dit alles. Ik wil helemaal niet boos op haar zijn, maar soms als ze weer eens met pap op de bank ligt ze knuffelen dan reageer ik bot op iets wat ze vraagt en dan word pap boos op mij dat ik niet zo dom moet reageren. Ik heb het hem uitgelegd dat ik de vader dochter momenten mis. Normaal gezien als ik dan begin te huilen dan slaat hij een arm om me heen maar nu bleef hij daar zitten en zei hij ‘ja dat soort dingen gebeuren als je opgroeit’. Ik mis pap gewoon zoals hij vroeger was. Ik wil niet boos zijn op S maar soms kan ik er gewoon niet meer tegen. ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

6
Reacties

avatar
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
anoniempjeeBobAnoniemBeau Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
anoniempjee
anoniempjee

Hoi Bob,

Ja doe ik. Heel erg bedankt voor de tips!

Bob
Bob

Hallo Anoniempjee, Goed dat je het gesprek bent aangegaan met hem. Helaas dat het niet zo is afgelopen als dat jij en ik hadden gehoopt. Hoe je het zo verteld begrijp ik die reactie ook niet. Waarschijnlijk, maar dit weet ik natuurlijk niet zeker, is hij nog onder stress of iets dergelijks en moet hij gewoon stoom afblazen. Zoals je zegt, bekijk gewoon van de zijlijn, terwijl je nog wel contact houdt met je vader. Voor het schrijven van de brief zou ik je nog steeds aanraden om geen beschuldigingen te maken naar S en niet aanvallend te zijn. Gewoon… Lees verder »

anoniempjee
anoniempjee

Dankjewel voor jullie reactie Beau en Bob! In dat gesprek heb ik pap verteld dat ik het mis dat we iedere dag gingen wandelen, of samen naar de winkel gingen, of samen koken. Ik heb ook aangegeven dat hij al deze dingen nu met S doet. hij zei dat hij iedere dag met me ging wandelen omdat hij merkte dat er thuis veel spanning was (door de scheiding) en daardoor even het huis uit wou. ik begrijp eigenlijk helemaal niet waarom hij dat zei want ik ga al met hem wandelen vanaf dat ik in de kinderwagen lag en toe… Lees verder »

Anoniem
Anoniem

Dit is echt heel herkenbaar .. Ik ha ongeveer hetzelfde, mijn vader als hij thuiskwam ging eerst naar mijn stiefmoeder toe, en zij heeft opeens meer rechten dan ik. Ik was een tijdlang zo ontzettend boos op haar en mijn vader, dit was echt vreselijk, ik heb hem heel erg gekwetst. Nu gaat het goed, ik heb het geaccepteerd, maar ik ben nog steeds boos als hij haar meer aandacht geeft. Dus mijn advies: proberen niet te snel te denken dat hij haar meer aandacht geeft, maar laat niet over je heen lopen! Jij bent zijn kind, en hij moet… Lees verder »

Bob
Bob

Hi anoniempjee, Alvast bedankt voor het delen van je verhaal. Het is aangrijpend om te lezen hoe je leven kan veranderen wanneer je een stiefmoeder krijgt. Ik vind het dapper van je dat je je verhaal hebt gedeeld. Ik zie dat je al met je vader hebt gesproken over dat je de vader-dochter momenten tussen jou en je vader mist. Wat heb je allemaal in dat gesprek gezegd als je je dat allemaal nog kan herinneren. Een gesprek is meestal de beste manier om te kijken of 2 of meerdere mensen dezelfde gedachtes hebben over een bepaald onderwerp. Hopelijk heeft… Lees verder »

Beau
Beau

Hey Anoniempjee, Dankjewel voor je bericht :-). Allereerst: complimenten voor het zo helder verwoorden van de situatie! Ik kan me goed voorstellen dat het niet leuk is als de situatie zo verandert. Zeker als er meer mensen in huis zijn, moet de aandacht verdeeld worden. Ik vind het al wel heel goed dat je eerlijk bent geweest naar je vader en dat je het hem hebt gezegd. Misschien zou je hem alsnog een brief kunnen sturen en daarin mogelijk nog uitgebreider verwoorden hoe jij je voelt en vooral wat het met jou doet dat er minder tijd is met jou… Lees verder »