Lola (17 jaar) in

Ik mis mijn vader

Hallo, mijn ouders zijn ondertussen al 3 jaar gescheiden dus nog niet erg lang. Het feit dat mijn ouders gescheiden zijn vind ik niet zo gek erg maar de nieuwe vriendin van mijn vader wel.

Heel in het begin liep het al mis mijn vader vertelde mij één maand op voorhand dat hij een nieuwe vriendin had (waar ik helemaal niks vanaf wist) en dat zij bij ons ging wonen. De nieuwe vriendin van mijn vader komt uit Polen en kan amper Nederlands, als zij een gesprek voert met mijn vader dan lacht ze meestal ofwel zegt ze ja voor de rest komt er niet veel nuttigs uit. In het huishouden doet ze ook niet veel het enigste wat ze doet is koken, ook heeft ze geen job en ze poetst het huis zelf niet eens, onze poetsvrouw komt nog steeds 2 keer per week poetsen terwijl zij dit ook makkelijk zelf zou kunnen doen. Het enigste wat ze eigenlijk doet is koken, tv-kijken en het geld van mijn vader opdoen. Ze is zelfs niet erg vriendelijk tegen mij en mijn broertje als mijn vader erbij is zegt doet ze altijd erg lief enzo maar eenmaal mijn vader er niet is kijkt ze ons niet eens aan en krijgen we alleen maar vuile blikken. Ik kan het echt niet vinden met haar en sinds dat ze bij ons woont kan ik het ook niet meer vinden met mijn vader, hij is erg verandert en zijn kinderen interesseren hem precies ook niet meer. Als we hem dan commentaar geven op zijn vriendin krijgen we verwijten naar ons hoofd gegooid als ‘mijn huis, mijn regels’ en ‘als ge nie tevreden zijt gaat ge ma naar uw mama’ hij houdt dus totaal geen rekening meer met ons. Ik woon nu bij mijn mama en zie mijn vader nu amper en als ik hem zie dan krijgen we meestal ruzie. Voor het laatst vroeg ik hem als hij met mij en mijn broertje wou mee gaan uiteten voor vaderdag en hij zei dat hij enkel wou meekomen als zijn vriendin ook mee mocht, waarop ik zei dat ik vaderdag liever ons 3’tjes wou vieren waarop hij weer zei dat hij dan niet wou gaan. Ik zei toen tegen hem dat hij zijn nieuwe vriendin belangrijker vond dan zijn kinderen waarop hij zei; ja ik kan er ook niks aandoen dat jullie zo doen.

Mijn vader is zo erg verandert en ik zou graag de band die ik vroeger met hem had terughebben. Door de ruzie met mijn vader is de relatie tussen mijn familieleden van mijn vaders kans ook slechter geworden. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen, ik wil moeite doen maar wat moet je doen als je vader geen moeite meer wilt doen.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Superdupergirl
Superdupergirl
7 jaren geleden

Ik ben een dochter van gescheiden ouders dat is vaak vervelend ik was Zes toen ze gingen scheiden ik ben nu elf ik heb mijn vader nu als vijf kaar niet meer gezien ik mis hem echt heel erg het enige wat ik van hem heb is een fotoboekje verder niets ik weet noet waarom mijn ouders gescheiden zijn ik zat er recht voor ik wil echt nooit meer meemaken dat mijn ouders gaan scheiden ik heb nu een vader die als ik even twee minuten te laat thuiskom dat ik dan al meteen naar bed moet en niks meer… Lees verder »

Simon
Simon
9 jaren geleden

He Lola, Dit is een pittige situatie, en vind het vervelend dat je erin belandt bent. Als ik jou was zou ik het gesprek aan gaan met hem, en als hij dat niet wil, of als je dat liever niet doet kun je hem ook een brief schrijven. Vertel wat je hier opgeschreven hebt: dat je moeite hebt met zn nieuwe vriendin, en moeite met de houding van hem zelf. Vertel dat je het graag anders ziet, en hoe jullie daar SAMEN uit kunnen komen. Vertel hem dat je het moeilijk vindt om erover te praten, maar er graag een… Lees verder »