Anoniem (17 jaar) in

Ik mis mijn stiefvader

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 4 was, ik ben nu 17. Mijn moeder kreeg kort na de scheiding een nieuwe vriend, Ik kon het heel goed met hem vinden en ging hem echt zien als mijn eigen vader, vooral omdat ik en mijn echte vader bijna altijd ruzie hebben/hadden. Maar, een jaar geleden is mijn moeder bij die stiefvader weg gegaan. Ik heb hem daarna nog een paar keer gesproken maar ik vind het heel erg moeilijk om contact met hem te onderhouden omdat het heel veel herinneringen opwekt. Ik heb sinds een half jaar ook amper contact met mijn vader en mis mijn oude stiefvader nog veel meer. M’n moeder heeft nu weer een andere vriend en ik vind hem echt niet aardig en mijn moeder stopt al haar tijd in hem en niet in mij. Ik mis het contact met mijn oude stiefvader heel erg en vind het heel moeilijk om met haar nieuwe vriend om te gaan. Heeft iemand iets van tips over hoe ik hier mee om kan gaan?!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Cuno
Cuno
10 jaren geleden

Beste jij, Hoi, Contact met je stiefvader is uiteindelijk jouw eigen keuze. Als je dat ook onder ogen durft te zien is de praktijk kinderlijk eenvoudig. Behoefte laat zich namelijk niet beargumenteren, sterker nog, het vraagt slechts durf. Durf om te staan voor wie jij bent. That’s it… Dus geen keuze-moment ten gunste van anderen en een bevestiging in loyaliteit, maar een statement hoe jij er in staat. Ofwel contact met hem. Laat anderen daar maar in bewegen. Zolang jij niet duidelijk bent hoe jij het wilt, zal het leven zich niet automatisch vormen rondom datgene wat jij echt nodig… Lees verder »

Emma
Emma
10 jaren geleden

Hey Anoniem! Dank je voor het delen van je verhaal. Dit komt me best bekend voor: Mijn vader had een vriendin die een soort tweede moeder voor mij was. Nu heeft hij echter ook weer een nieuwe vriendin en spreek ik hem amper. Met mijn stiefmoeder heb ik het contact altijd gehouden. Ze is niet alleen de moeder van mijn halfzusjes (op wie ik gek ben), maar kent mij door en door en geeft me altijd het beste advies als ik ergens mee zit. Ik kan me echt niet voorstellen waar ik zou zijn zonder haar. Ik denk dat het… Lees verder »