Irene (12) in

Ik mis de oude dingen

Hoi, mijn ouders zijn sinds 3 maanden nu gescheiden en dat vind ik soms best moeilijk. Ik zit net in de eerste en dat vind ik best wel moeilijk omdat ik niet zo goed kan leren. Ik zit in een 1 Gymnasium en dat is moeilijker dan ik had verwacht. Mijn thuissituatie is prima. Mijn moeder is in ons oude huis blijven wonen en het is best een duur huis. Mijn moeder is daardoor soms erg gestrest en dat reageert ze dan weer op mij en mijn broertje af. Ik word daar soms best boos om en dan voel ik me weer schuldig. Ze heeft sinds kort ook een nieuwe vriend en dat vind ik heel ingewikkeld. Hij is heel aardig alleen er is iets aan hem dat ik niet mag en dat ligt niet aan hem, maar ik vind dat moeilijk. En ik vind het moeilijk om met mijn vader over hem te praten omdat ik me dan schuldig voel tegenover mijn vader omdat hij niemand heeft. Ik vind het ook moeilijk om te beseffen dat mijn ouders uit elkaar zijn , het voelt gewoon nep en ik mis de oude dingen die we samen deden. Soms denk ik aan iets wat ik graag met zn alle zou willen doen en dan ik ik van oja dat kan niet omdat papa en mama uit elkaar zijn en daar word ik verdrietig van. Hebben jullie tips om me beter te voelen??

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lotte
7 dagen geleden

Hi Irene! Wat dapper dat je je verhaal hier durft te delen en wat fijn dat je het forum hebt gevonden om je vragen op te stellen! Veel van wat je schrijft komt me bekend voor en weet dan ook dat het helemaal geen rare dingen zijn die je denkt en voelt. Toen mijn ouders net gingen scheiden moest mijn moeder veel betalen voor mij en mijn broers, wat natuurlijk best veel stress opleverde. Ze reageerde dat dan ook weleens op mij af. Wat mij toen heeft geholpen is om er met haar over te praten. Ik heb gezegd dat… Lees verder »

Naomi
8 dagen geleden

Hoi Irene! Wat knap dat je je verhaal hier durft te doen! Mijn ouders zijn gescheiden toen ik in eind groep 8 zat. Toen ze net uit elkaar woonden, ging ik naar de brugklas. Ik vond dat best wel pittig: een nieuwe school maar ook een nieuwe thuissituatie. Ik kwam in 1 atheneum en had ook best wel wat moeite met leren. Zeker ook omdat die veranderingen best ingrijpend voor me waren. Wat mij in die tijd hielp was het erover hebben met mijn mentor van toentertijd. Zij luisterde naar me en dacht mee over hoe ik die schoolstress wat… Lees verder »