Suzanne (16) in

Ik kan ze moeilijk accepteren

Ik weet dat dit een site is voor gescheiden ouders. Bij mij is dat ook het geval, alleen mijn vader leeft niet meer. Hij is overleden aan kanker. Mijn moeder heeft een paar nieuwe vriendjes gehad. Nu heb ze een derde vriend en ik heb elke keer het probleem, dat ik het zo moeilijk vind. Ik kan me moeilijk openstellen en ik stel me moeder teleur. Ik vind het lastig, omdat ik nog steeds het beeld met me vader en moeder in me hoofd heb. Ik kan die nieuwe vriendjes elke keer zo moeilijk accepteren. Ik heb ook heel vaak ruzie thuis met me moeder over dit onderwerp. Ik word er een soort van depri van. Me moeder begrijpt het ook niet heel erg. Ik vind het rot dat ik me moeder elke keer ongelukkig maak. Maar ik word zo verdrietig als ik ze klef zie doen, of als ik zie dat ze elkaar een kus geven. Kunnen jullie misschien mij helpen?

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
GiovannaEveJelicia Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Giovanna
Giovanna

Hee, Dot lijkt me vet lastig ( ik heb dit ook meegemaakt maar het was normaler voor mij aangezien mijn ouders al heel lang uit elkaar waren en ik nog klein was), maar probeer er met iemand te praten (heel cliché weer). Het hoeft niet per se je moeder te zijn, als het maar iemand is wie jij in vertrouwen kan nemen. Vraag hem/haar of hij tips heeft voor jou en wat je moet doen . Als ik jou was zou ik met m’n moeder praten en als eerst vragen of ze eerst rustig kunnen afspreken voordat jij ze ontmoet,… Lees verder »

Eve

Hoi Suzanne, wat superfijn en best wel dapper dat jij naar ons toe bent gekomen met jouw verhaal! Ik weet zeker dat voor best wel wat kinderen het herkenbaar is dat je de nieuwe partner van (een van) je ouder(s) niet zo goed kan accepteren! Voor mij in ieder geval wel. Mijn moeder en haar vriend zijn al een aantal jaren samen, inmiddels getrouwd zelfs! En ik vond het heel lastig om hem in mijn leven te accepteren, hoe gelukkig hij mijn moeder ook maakte. Ik weet nog dat ik dacht, een paar weken voordat mijn moeder en stiefvader gingen… Lees verder »

Jelicia

Lieve Suzanne, Dankjewel voor je vraag, ik snap je helemaal hoor! Wat moeilijk dat je vader is overleden, dat spijt mij voor jou. Is het lang geleden of nog maar kort? Zelf ken ik het niet dat ik nog een beeld heb van mijn vader en moeder samen, ik was nog best jong en daarna hebben ze alleen maar ruzie gemaakt. Daardoor kan ik mij niets meer herinneren van mijn ouders samen. Herinner jij je nog veel leuke momenten van je ouders samen? Dat lijkt mij heel bijzonder:). Wel ken ik ook zeker dat je nieuwe relaties moeilijk kan accepteren.… Lees verder »