Merel (15 jaar) in

Ik hou van hem en ook weer niet

Als ik in de afgelopen jaren 1 ding geleerd heb, is dat dat het leven niet altijd even makkelijk is. Toen ik twaalf was gingen mijn ouders scheiden. Ik dacht altijd dat zoiets mij nooit zou overkomen. Ondanks alle ruzies, zei mijn moeder altijd dat het wel goed zou komen. Toen het wel gebeurde deed dat daarom extra veel pijn. Na de scheiding zij mijn moeder iets wat ik niet begreep. “We gaan scheiden, maar ik houd nog steeds heel veel van hem.” Hoe kan je na zoveel ruzie nog steeds van iemand houden? en als je nog van iemand houd, dan ga je toch niet na twaalf en een half jaar scheiden.

Door de jaren heen is er veel veranderd. Mijn ouders zijn in een vecht scheiding beland en het contact met mijn vader ging steeds moeizamer. Ik vond dat hij er niet voor mij was, hij had na een half jaar nog steeds geen tafel en we aten dus op een doos op de grond en allemaal van dat soort dingen, maar als ik er iets van zij dan werd hij alleen maar boos. Toen ik zij dat ik een tijdje niet bij hem wou komen werd hij heel boos (lees spande een rechtszaak aan tegen mijn moeder en toen hij die verloor stuurde hij een lichte drijgmail naar mij). Ik heb hem toen een jaar niet meer gesproken. Alles was heel verwarrend en ik wist niet of ik nog van hem hielt of niet. Ik miste hem heel erg, maar tegelijk ook helemaal niet. Ik wist niet meer wat ik moest doen. Na een jaar heb ik geprobeerd weer contact met hem te zoeken. Dat is mislukt. Toen we elkaar weer zagen gaf hij mij overal de schuld van. Ik kon dat niet van me af schudden. Het gaf een enorme boost aan zijn negatieve kant. Ik wou zijn foto niet meer zien en zijn naam niet meer horen. (een beetje lastig aangezien ik ook een broertje heb die hem nog we ziet)

Het is nu weer ongeveer anderhalf jaar later en ik kan hem nog steeds niet vergeven. Ik bedoel, er zijn altijd twee mensen in een relatie. Hij had nooit alles op mij af mogen schuiven. Om het contact weer op te bouwen zal er echt veel gepraat moeten worden en hij zal moeten accepteren dat hij ook een rol heeft gespeelt in alles. Afgelopen half jaar heb ik wel geleerd weer van hem te houden. Zoals hij was. Als vader, die mij zo veel geleerd heeft en waarmee ik geweldige avonturen heb beleeft toen ik klein was. Het is moeilijk en soms verafschuw ik hem weer met heel mijn hart. Dan wou ik dat ik een andere vader gehad had die er wel voor me is. Maar steeds vaker zie ik dat het ook allebei kan. Van hem houden en toch ook niet. Net als mijn moeder, vlak na de scheiding.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nadia
Nadia
8 jaren geleden

Jeetje Merel,

Wat ontzettend heftig, maar ook moedig van je dat je jou verhaal zo op deze manier durft te vertellen!

Ik kan me heel goed indenken dat deze periode ontzettend moeilijk voor je moet zijn geweest en misschien nog steeds wel is, maar wat knap van je dat je voor jezelf geleerd hebt om af en toe weer van je vader te houden op de manier zoals hij vroeger was.

Ik vind het echt een heel mooie aanvulling voor op het forum en vind je echt ontzettend dapper! Dank je wel!

Veel liefs,
Nadia

Catlin
Catlin
8 jaren geleden

Hoi Merel, Allereerst wat super mooi en goed geschreven over jou gevoelens en de situatie. Bedankt dat je dit op deze manier op het forum deelt! Wat zal het een schok geweest zijn voor je toen je ouders toch uit elkaar gingen. dat zijn altijd verschrikkelijk moeilijke situaties. Ik vind het heel mooi beschreven hoe je zegt dat je van hem hield maar toch ook weer niet,… Dit is voor mij heel herkenbaar en vast ook voor velen anderen die hier op het forum zitten. Ik heb ook een periode gehad waarin ik het idee had dat mijn vader mij… Lees verder »

Meike
Meike
8 jaren geleden

Hoi Merel, Wat weet je je situatie mooi te omschrijven en wat heb ik veel respect voor je dat je op deze leeftijd al door hebt dat liefde en haat twee zijdes van dezelfde lijn kunnen zijn. Dit neemt natuurlijk niet weg dat je situatie niet heel lastig en vervelend is. In veel dat je schrijft herken ik mijn eigen verhaal omdat het contact met mijn vader ook tijdenlang heeft stil gelegen en omdat ik nu soms nog niet helemaal weet hoe ik tegen hem aan kijk. Ik begrijp de twijfels richting je vader heel erg goed maar als er… Lees verder »

Nina
Nina
8 jaren geleden

Hi Merel, Dankjewel voor jouw berichtje op ons forum. Allereerst wil ik even kwijt dat ik bewondering heb voor hoe je jouw situatie beschrijft en hoe je jouw verhaal afrond door te zeggen dat je ziet dat het allebei kan, van hem houden en toch ook niet. Zo te lezen heeft zich er een heleboel afgespeeld tijdens de scheiding van jouw ouders en is dit zeker niet altijd even gemakkelijk geweest voor jou. Ik kan me heel goed voorstellen dat je op sommige momenten het gevoel hebt gehad dat je in de steek gelaten bent door je vader en dat… Lees verder »