Koek3 (14 jaar) in

Ik hoor de ruzies

Hallo,

Mijn ouders maken de laatste tijd heel veel ruzie, ik heb tegen mezelf gezegd dat dat niet mijn ruzies zijn dus dat ik me er ook niet mee moet bemoeien.

Eerst luisterde ik altijd aan de trap wat er gezegd werd. Zodat ik mezelf kon verbeteren. Maar ik werd er helemaal depri van. Nu heb ik tegen mezelf gezegd dat ik niet meer aan de trap mag luisteren, maar laatst ging het mis en heb ik het toch gedaan. Dit zijn de woorden die bleven hangen:

Moeder:
We maken altijd ruzie!
Ik weet het niet!

Vader:
Als je het echt wil, moet je gaan…
Gun ons dan toch de tijd!
Ik weet het ook niet meer…

Mijn conclusie uit deze woorden en eerdere ruzies hebben tot conclusie gebracht:
Het positieve is dat het rekken van de tijd dat ze nog bij elkaar zijn langer kan zijn dan ik dacht. Het negatieve is dat na het rekken het denk ik verkeerd afloopt en mijn ouder gaan scheiden.

Het koste me veel moeite om het woord “scheiden” op te schrijven… Maar heeft iemand advies over het luisteren en bemoeien met de ruzies? En ook het geestelijke gepieker?

Xx

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Evi
Evi
9 jaren geleden

Hoi, Het horen van de ruzies van je ouders is niet leuk. En ik snap ook goed dat je dingen onthoudt die je ouders zeggen en daarover dan gaat piekeren. Ik vind het heel knap van jou dat je tegen jezelf hebt gezegd om niet meer bij de trap naar de ruzies van je ouders te luisteren. Hoe moeilijk dat ook is! Je hoeft je inderdaad niet te bemoeien met de ruzies van je ouders. Misschien is het wel een idee om je ouders te vertellen dat je ze hoort ruzie maken en dat je daar depri en verdrietig van… Lees verder »