Vera (22) in

Ik heb het gevoel dat ze gaan scheiden

Hi,

Ik merk sinds een aantal weken/maanden dat mijn ouders steeds vaker ruzies en discussies hebben. Ook heeft mijn vader meerdere malen aangegeven dat het op deze manier niet meer werkt doordat hij en mijn moeder niet meer op een golf lengte zitten en dit hen ongelukkig maakt. Ik heb het gevoel dat zij erover nadenken om te gaan scheiden. Is er iemand die dit herkend? Of iemand die kan uitleggen of zij iets gemerkt hadden aan hun ouders (net) voor de scheiding? Of eventuele tips wat ik kan doen? (Vind het moeilijk om de vraag te stellen aan mijn ouders)……

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Liv
Liv
2 dagen geleden

Hey, onze scheiding komt niet door ruzie, maar ik snap het toch. Ik zou met de gene waar je het beste mee kunt praten ( en ook met je gevoelens ) het erover hebben. Ik heb een kind in de klas waar de ouders steeds ruzie hadden en gingen scheiden later, hierna werd ze een pestkop. Dat komt vast doordat ze zo gekwetst is. Je kan het met mij er altijd over hebben, ik snap het allemaal. Als je ouders scheiden gaat het allemaal moeilijker, ik zou zelf met je ouders er wel eens over praten. Het kan best moeilijk… Lees verder »

Mickey
7 dagen geleden

Hey Vera! Wat een complexe situatie zit je in. Ik begrijp je gevoel heel goed. Mijn moeder en stiefvader hebben de laatste tijd ook steeds meer ruzie. Mijn moeder zei dat het niet meer werkt tussen hen en dat het haar ongelukkig maakt. Net zoals bij jou. Bij mij ouders vroeger, liep het wel anders. Zij hadden nooit ruzie maar ik had wel zelf gevraagd of het goed ging tussen hen. Ik was toen een jaar of 11 en zag het niet aankomen. Nu thuis met mijn moeder en stiefvader, maakt mij onzeker, ik weet niet waar ik aan toe… Lees verder »

Bente
9 dagen geleden

Hee Vera, Fijn dat je het forum hebt gevonden om je vraag te stellen! Je vertelt dat je ouders steeds vaker ruzies en discussies hebben. Je hebt het gevoel dat ze gaan scheiden, maar vindt het lastig om aan je ouders te vragen of dat zo is. Wat lastig! Ik was 11 toen mijn ouders gingen scheiden. Ik voelde dat wel aankomen, omdat mijn ouders vaak ruzie maakten. Dat deden ze vooral als mijn broertje en ik op bed lagen, maar ik sliep nog niet of werd er wakker van. Daarom kreeg ik best veel mee van de ruzies en… Lees verder »