Rifka (14) in

Ik heb het gevoel dat ik een kant moet kiezen

Mijn ouders zien elkaar weinig, ik vind dit erg jammer maar ik kan er in vrede mee leven. Als ze elkaar dan zien loopt dit vaak uit op ruzie en ik kan niet anders dan het gevoel hebben dat ik een kant moet kiezen. Als ik voor mijn moeder kies, voelt het alsof ik mijn vader verraad en andersom. Ik vind het heel vervelend dat ze ruzie hebben, en ik wil dat ze ermee stoppen dus voor mij lijkt de snelste optie om een kant te kiezen maar hiermee doe ik mezelf ook pijn. Ik kan door het feit dat ik veel ruzie heb moeten aanhoren heel erg slecht tegen ruziemakende mensen, ookal is het maar een klein argument.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Froukje
1 jaar geleden

Ik snap heel goed wat je bedoeld zo voelde het voor mij ook toen ik moest gaan kiezen bij de rechter en ik heb uiteindelijk de verkeerde keuze gemaakt maar stel je krijgt ooit nog een rechtzaak en je zou moeten kiezen en je kan noet kiezen zeg dan dat je niet wilt kiezen dus dat je bijvoorbeeld elke week of elke 2 week naar de andere ouder gaat. Dat zou mijn advies zijn maar je moet doen waar je je goed bij voelt en weet dat je niet de enige bent<3

Dolores
1 jaar geleden

Lieve Rifka, Wat ontzettend goed dat je je ervaring gedeeld hebt en om advies vraagt! Ik snap je gevoel extreem goed. Mijn ouders gingen scheiden toen ik 15 was. Wanneer ze ruzie hadden voor mijn neus zat ik ook altijd te zoeken wat ik het beste kon doen. Soms als ik merkte dat mijn moeder gelijk had, nam ik het voor haar op. Dat vond mijn moeder heel fijn, maar dat is mijn taak helemaal niet! Ik ben hun kind en geen therapeut. Ik wil je alvast zeggen wat ik ook heel hard tegen mezelf heb moeten zeggen. Het is… Lees verder »

Gwyneth
1 jaar geleden

Hoi Rifka, wat goed dat je met je vraag bij Villa Pinedo terecht gekomen bent. Ik snap het goed dat je de situatie heel vervelend vindt. Als kind had ik ook vaak het idee dat ik een kant moest kiezen als mijn ouders ruzie hadden, dat vond ik helemaal niet fijn. Ik wil je daarom zeggen dat je helemaal geen kant hoeft te kiezen. Je mag zowel van je vader als van je moeder houden en jouw mening mag er zijn. Heb je het al weleens met je vader of moeder hierover gehad? Misschien helpt het wel heel erg als… Lees verder »

Amanda
1 jaar geleden

Hoi Rifka, Bedankt voor je verhaal. Ik denk dat veel kinderen (en volwassenen) van gescheiden ouders wel eens in zo’n situatie hebben gezeten, en dat is helemaal niet leuk! Het gevoel hebben om een kant te moeten kiezen is echt een rotgevoel, want geen enkel kind zou moeten kiezen tussen één van zijn ouders, je houdt van allebei! Je schrijft zelf ook al dat het jou ook pijn doet als je een keuze maakt, want eigenlijk wil jij helemaal geen keuze maken, je wil dat de ruzies en spanningen stoppen. Je schrijft dat je vooral het gevoel hebt dat je… Lees verder »