Cathelijne (8 jaar) in

Ik heb gescheiden ouders

hoi ik ben Cathelijne ik ben 8 jaar en ik heb gescheiden ouders. mijn hele familie en vrienden en vriendinnen weten het al. ik ga naar groep 6 op de wenochtend deden we een herkennings rondje toen iedereen was geweest vroeg de juf wiens ouders gescheiden zijn ik stak mijn hand op. in de middenbouw durfde ik dat niet. ik heb veel geleerd van mijn coaches en van mijn juf. mijn vriendinnen iedereen hielp me dat was heel fijn. er waren nog meer kinderen waarvan hun ouders gescheiden zijn. en ik ga met mijn beste vriendin naar de bovenbouw en zij heeft ook gescheiden ouders.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anne
1 maand geleden

Hoi Cathelijne! Wat fijn dat je hier op het forum ook een beetje kan kletsen! Je kan hier in de reacties ook alles vertellen en vragen, totdat je 10 bent.

De buddy app is alleen voor mobiele telefoons, wij gaan ervan uit dat kinderen onder de 10 nog niet allemaal een mobiele telefoon hebben om de app te gebruiken.

Liefs

Cathelijne
Cathelijne
1 maand geleden

hoi Anne,

waarom is een buddy vanaf 10 jaar?

Cathelijne
Cathelijne
1 maand geleden

hoi,
in groep 5 gingen mijn ouders scheiden de juf heeft iets verteld in de hele klas over dat iedereen de berg over was maar ik nog niet omdat ik met dingen zat die ik niet durfde te zeggen dit vertelde ze 2 weken voor de wenochtend.
Op de wenochtend in groep 6 vertelde ik het. Toen had ik er lang genoeg over nagedacht.

Ik ga uitzoeken hoe dat zit met de buddy want dat lijkt me wel fijn.

Joëlle
1 maand geleden

Hoi Cathelijne! Wat fijn dat jij hier je verhaal deelt op het forum! Je zegt dat al je familie en vrienden op de hoogte zijn van de scheiding, dat lijkt me heel fijn, dan kun je er met hun over praten. Dat vond ikzelf altijd fijn. Hoe vind jij dat? Je zegt ook dat je in de middenbouw niet durfde te vertellen over de scheiding. Waarom durfde je dat toen niet? Ik vond het best spannend om te vertellen. Ik vertelde het toen eerst aan de juf. Zij hielp mij daarna met het vertellen aan de klas. Ik vond dat… Lees verder »

Debby
1 maand geleden

Lieve Cathelijne, Wat ontzettend knap van je dat je in de klas durfde te delen dat je ouders zijn gescheiden. Ook vind ik het fijn om te lezen dat je veel hebt gehad aan coaches en aan je juf én dat je de scheiding ook kunt bespreken met vriendinnen. Hoe komt het dat je het in de middenbouw niet durfde? Zit je misschien nu met andere kinderen in de klas? Als je nog vragen hebt, dan kun je die altijd hier stellen. Ook als je met een Buddy wilt praten, dan kan dat ook! Met een Buddy chatten is gratis… Lees verder »

Anne
1 maand geleden

Lieve Cathelijne, Wat goed dat je je verhaal durft te vertellen, en wat fijn om te zien dat je niet alleen bent hè? Ik zat in groep 3 toen mijn ouders gingen scheiden. Ik was toen de eerste in de klas. Mijn vriendinnen wisten het wel, maar ze konden er niet over meepraten. Ik kon gelukkig wel met mijn broertje erover praten, en toen ik bonuszusjes en -broers kreeg, kon ik er met hen ook over praten. Lijkt het je fijn om meer over de scheiding te praten? Of om met nog meer mensen te praten die ook gescheiden ouders… Lees verder »