Julia (17) in

Ik heb er last van

Hai,

Mijn ouders zijn gescheiden sinds ik zeven ben en ik heb er nooit echt veel last van gehad, tot nu. Ik kan me meer mezelf zijn bij mijn moeder dan bij mijn vader thuis. Bij mijn vader heb ik ook mijn stiefmoeder. Maar ik heb eigenlijk alrijd het gevoel dat ik alles fout doe bij haar, en ook wel bij mijn vader. Ik durf hierdoor ook niet echt goed te communiceren naar hun, omdat ik bang ben dat ze mij zullen oordelen. Ik voel me gewoon veel prettiger bij mijn moeder. Maar ik wil niet permanent bij mijn moeder wonen, omdat dan de situatie tussen miijn vader en ik heel raar zal zijn, en dat wil ik niet. Laatst werd mijn stiefmoeder weer boos op mij, omdat ik niet goed had gecommuniceerd. Ik weet gewoon niet meer zo goed wat ik moet doen.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
charlotte
1 maand geleden

Hoi, ik snap precies wat je voelt. Ik voel mij bij mijn vader ook niet op mijn gemak. Dit komt mede door mijn stief familie die daar woont. Niemand in dat huis begrijpt hoe ik denk en voelt voor mij alsof ze me niet waarderen zoals ik ben. Sinds de lockdown in maart woon ik eigenlijk bij mijn moeder en ga af en toe naar mijn vader toe. Mij heeft het heel erg geholpen om er met mijn moeder over te praten, ze heeft mij ook de stap laten durven zetten om een brief naar mijn vader te schrijven dat… Lees verder »

Julie
1 maand geleden

Hoi Julia! Wat goed dat je je verhaal deelt. Als ik het goed begrijp voel jij je niet altijd heel prettig bij je vader en stiefmoeder omdat je het gevoel hebt dat je dingen fout doet. Het is heel moeilijk om te vertellen wat je dwarszit, dat ken ik maar al te goed. Ik had het geluk dat ik altijd mijn zusje had om mij daarbij te helpen. Dit gaf het gevoel alsof ik er niet alleen voor stond. Want je staat er ook zeker niet alleen voor! Misschien helpt het om een goede vriendin te vragen erbij te zijn… Lees verder »

Juul
1 maand geleden

Hoi lieve Julia, Wat stoer van je dat jij je verhaal wil delen hier op het forum. Maar wat een vervelende situatie…. Ik vond het ook super lastig om met mijn stiefmoeder om te gaan en ik wist ook niet zo goed hoe ik dat tegen haar moest zeggen. Ik heb het er toen alleen met mijn vader (zonder haar) over gehad en dat heeft super erg geholpen! Ik merkte dat ze minder ‘de moeder’ speelde en juist wat meer ruimte ga om te wennen aan elkaar. Is dat misschien ook een idee voor jou? Dat je samen met je… Lees verder »