Merel (17 jaar) in

Ik heb dit liever niet

Hoi hoi, ik zit in een heel lastig dubio. Mijn ouders zijn dit jaar februari uit elkaar gegaan, omdat mijn vader ‘verliefd’ was op een ander. Sinds die tijd ging alles met horten en stoten, en heb ik steeds slechter contact gekregen met mijn vader.
Nu heb ik over 2 weken kampioenschappen en ik weet dat mijn vader ervan uitgaat dat hij mag komen kijken. Alleen heb ik dit liever niet omdat dat heel veel spanning bij mij geeft,
omdat mijn moeder er ook is, en het kan maar zo zijn dat hij zijn nieuwe vriendin meeneemt. Als ik dit daadwerkelijk zo tegen hem zeg, neemt hij het van mij niet aan en geeft hij mijn moeder de schuld.
Iemand die weet hoe ik zoiets het beste kan aanpakken?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Laila
14 dagen geleden

Hoi hoi Merel, dat klinkt inderdaad als een dubio! Dat begrijp ik helemaal. Ik sluit me ook helemaal aan bij wat Kirsten schrijft al weet ik ook dat dat heel moeilijk is en soms niet uitpakt zoals je zou willen. Zoals je het zelf ook omschrijft! Ik herken het heel erg, ik wilde ook nooit mijn beide ouders bij mijn hockeywedstrijd of bij andere momenten omdat dat altijd mega awkward was en ze ook niet meer goed door 1 deur gaan met elkaar, maar toch voelde ik ook diep van binnen dat ik uit principe daarom juíst zou willen dat… Lees verder »

Kirsten
16 dagen geleden

Hey Merel, Ik herken precies wat je zegt. Ik heb dit met alle “gelegenheden” vooral omdat mijn vader altijd z’n vriendin wilt meenemen omdat hij zich dan sterker voelt en haar niet buitensluit. Wat voor mij het gevoel geeft dat mijn moeder en vader en vriendin van m’n vader niet op een gemak zijn en dat vind ik persoonlijk ook irritant. Ik heb wel geleerd dat soms hun gevoel er niet toe doet en dat het om mijn gevoel draait. Dus als jij er zelf last van hebt, heeft je vader dat te accepteren en moet hij als ouder daar… Lees verder »