Esmee (14 jaar) in

Ik ben meer bezig met vriendinnen

hallo allemaal , ik heb een vraag voor de kinderen met gescheiden ouders…
ik ben 14 en merk dat ik meer bezig ben met vriendinnen en vind dat steeds belangrijker en gezelliger worden. nou is het heel vervelend want mijn vader woont een half uur van me vandaag, m’n band met mijn vader is ook niet super.
ik wil heel graag als k bij m’n moeder ben gewoon m’n vader bellen en dat doe ik ook altijd, maar als k bij m’n vader ben vind ik het erg lastig om contact met mijn moeder op te zoeken omdat k 6 dagen in de week bij mijn moeder ben en ik haar erg ga missen en ik het mis om mijn vriendinnen niet te zien.
als ik dan thuis kom bij m’n moeder gedraag ik me altijd anders en vind ik het lastig om met mn moeder te praten omdat ik mijn eigen gevoelens niet meer aankan.
heeft iemand advies? of hetzelfde gevoel zoals ik dat heb?
ik hoop graag op een reactie van iemand! doeghhh!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Vlinder
25 dagen geleden

Lieve Esmee, Wat ontzettend goed dat je deze vraag aan ons stelt! Ik snap jouw situatie heel erg goed. Ik heb zelf ook een vader die een uur met de trein van mijn moeder vandaan woont, dus jouw verhaal is zeker heel erg herkenbaar voor mij! Bij mijn vader had ik ook nooit vriendinnen in de buurt wonen waar ik even wat leuks mee kon doen, dus daar voelde ik me eigenlijk ook altijd heel erg ‘eenzaam’. En dat van anders gedragen, snap ik ook heel erg goed! Als ik terug kwam van mijn vader was ik altijd doodop om… Lees verder »

Kirsten
28 dagen geleden

Hi Esmée, Heel herkenbaar wat je zegt. Ik doe dit ook maar dan omdat ik dus eigenlijk andere hun gevoelens wil besparen/hun beschermen. Maar daardoor bescherm ik mijzelf niet. Is het een idee om een dagboekje bij te houden? Een waar je al jouw gevoelens kan delen zonder dat iemand anders ze leest/weet. Of vraag een buddy aan, die je de oren van de kop kan chatten. 😉 Wat betreft het missen van vriendinnen en familie is echt niet gek. Misschien mag je een keer een vriendin meenemen naar je vader? Of kan je met hun videobellen. Je vader begrijpt… Lees verder »

Maartje
28 dagen geleden

Heee Esmee! Wat goed dat je ons gevonden hebt en je verhaal hier durft te delen. Het is op jouw leeftijd heel normaal dat je steeds meer bezig bent met je vriendinnen. juist alleen maar fijn dat je zo’n goede band hebt met je vriendinnen! Als ik het goed begrijp, ben je 6 dagen per week bij je moeder en 1 dag in de week bij je vader? Je mist je moeder erg als je een nachtje bij je vader bent en dit wordt erger als je haar belt? Het missen van een van je ouders ken ik enorm. Ik… Lees verder »