Eva (19) in

Ik ben bang dat ze dat niet snapt

Hoi, ik ben naar lang wikken en wegen 2 weken geleden naar de huisarts gegaan omdat ik me steeds zo slecht voel, alleen mijn ouders weten dit niet. Nu loop ik sinds vorige week bij de praktijkondersteuner. Iemand in mijn omgeving weet dit maar gaat ook met ons mam om. Ze zei dat ik het toch echt wel moest vertellen omdat het voor mij het beste is en ze ook niet wilde dat er per ongeluk iets uit zou floepen(vertrouw haar voor 100%). Maar hoe ga ik dit mijn moeder vertellen. Ik wil namelijk niet dat ze zich zorgen gaat maken en vooral niet elke keer gaat vragen hoe het is geweest enzovoorts. Als ik iets kwijt zou willen zeg ik dat zelf wel, maar ik ben bang dat ze dat niet “snapt”. Iemand tips?

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
RosaEvaMandy Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Rosa
Rosa

Hi Eva, Dankje voor het plaatsen van dit bericht hier op het forum: ik weet zeker dat je niet de enige bent die in deze situatie verkeerd. Het is niet fijn dat je je zo slecht voelt natuurlijk, en wel heel fijn en moedig van je ook dat je zelf de stap hebt gemaakt om hulp te zoeken. Ik kan me wel voorstellen hoe je je voelt: in de tijd dat ik op de middelbare school zat heb ik ook met meerdere (school)therapeuten gepraat, en van niet allemaal waren mijn ouders op de hoogte. Af en toe vond ik dat… Lees verder »

Eva
Eva

Het grootste probleem vind ik dat ik het eigenlijk niet zou willen delen met mijn moeder, maar doordat ik andere wel het in vertouwen heb gezegt zal ik nu wel bijna moeten omdat zij het erg lastig vinden om te “liegen”. Ik vind het eigenlijk wel fijn dat ze het niet weet. Zo hoef ik thuis niet het er steeds over hebben en kan ik thuis gewoon even aan iets anders denken dan oh wat zal ze zo weer vragen. Als ik het namelijk vertel denk ik wel dat ik minimaal 3x per dag te horen krijg hoe gaat het,… Lees verder »

Mandy
Mandy

Lieve Eva, Wat super knap van je dat je de stap hebt gezet om naar de huisarts te gaan! Zo iets kan al ontzettend moeilijk zijn. Ik ben benieuwd hoe dat voor jou was, hoe je je voelde toen je daar je hart kon luchten. Ik herken mezelf een beetje in wat je zegt over jouw moeder. Ik ga zelf al ruim 2 jaar naar een therapeute. Met mijn moeder kan ik daar heel goed over praten, ze is er zelf namelijk ook een keertje geweest. Met mijn vader heb ik h ‘t daar nog nooit over gehad. Hij weet… Lees verder »