Francisca (14 jaar) in

Hulp psycholoog

Mijn ouders willen dat ik naar een psycholoog ga omdat ik met mezelf in de knoei zit… ik wil zelf niet naar een psycholoog omdat ik er niet over wil praten met iemand omdat ik al eerder naar een psycholoog ben geweest en dat niet hielp. Hoe kan ik dit zeggen tegen mijn ouders?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nine
5 maanden geleden

Hi lieve Francisca, Wat goed dat jij hier op het Forum je verhaal deelt, en deze vraag stelt, heel fijn! Je geeft aan dat jouw ouders willen dat jij naar een psycholoog gaat, terwijl je dat zelf niet wil. Hoe is het voor jou dat zij dat willen? Je vertelt ook dat je niet naar een psycholoog wil, omdat je er niet over wil praten, en omdat je eerder bij een psycholoog bent geweest, dat hielp niet. Jouw verhaal is zó herkenbaar! Toen ik rond jouw leeftijd was had ik ook al eens een psycholoog gehad, ik vond dat niet… Lees verder »

Kevin
5 maanden geleden

Hi Francisca, Welkom bij Villa Pinedo! Goed dat je je vraag aan ons stelt want dit is heel herkenbaar! Mijn ouders gingen scheiden toen ik 7 was en een paar jaar later moest ik opeens ook mee naar een psycholoog. Ik wist niet waarom en wat ik er deed, dus voor mij had het (nu ik er achteraf op terugkijk) ook totaal geen zin. Ik wist niet precies wat ik moest vertellen en ik had op dat moment zelf ook geen vraag aan de psycholoog of behoefte om erover te vertellen. Ik begrijp dus heel goed dat je denkt dat… Lees verder »

Annika
5 maanden geleden

Lieve Francisca, Wat fijn dat je het forum hebt gevonden om je vraag te stellen! Wat vervelend om te lezen dat je met jezelf in de knoei zit. Toen ik zelf 14/15 jaar was zat ik ook met een aantal dingen waarvoor mijn moeder dacht dat goed was om naar een psycholoog te gaan. Ik ben uiteindelijk bij meerdere psychologen geweest, omdat de eerste psycholoog mij ook niet goed kon helpen en het niet helemaal klikte tussen ons. Dat gebeurt best vaak en is ook helemaal niet erg! Ik zag er na de eerste ervaring, die dus niet super goed… Lees verder »