Ruben (8) in

Huilen en boosheid

moest jij ook huilen toen jou ouders uit elkaar gingen?
hoe gingen jullie om met jullie boosheid?

7 reacties

 1. Cathy op 13 februari 2019 om 13:41

  Ik ga naar Speltherapie in Tiel en daar praten ze met je over thuis en speelt diegene met je mee. Je kan ook een dartbord of zoiets kopen en dan gewoon niet richten maar keihard gooien dat doe ik op Speltherapie in Tiel en dat helpt echt!!!! Ik vind het super idioot dat jou ouders zijn gescheiden ik ben zelf 11 jaar en dat scheelt maar vaak ben ik heel erg boos het is belangrijk om er met je familie, je opa of je oma of met iemand anders. Sterkte!!!!
  Liefs Cathy

 2. Sabine op 12 februari 2019 om 17:37

  Lieve Ruben,

  Toen mijn ouders gingen scheiden was ik 18 jaar en toen moest ik ook heel erg hard huilen. Ik was verdrietig, boos, bang, alle emoties door elkaar. Maar wat is het goed om dan gewoon te huilen wanneer jij wilt huilen en te lachen wanneer dat kan. Ik vond het fijn om veel met mensen over de scheiding te praten. Niet alleen met papa en mama maar ook met mijn tante en met vriendinnen van mij maar ook met vrienden van mijn ouders. Daardoor leerde ik alles beter te begrijpen en kon ik de scheiding en al mijn gevoelens een plekje geven.
  Het kan ook helpen om met een buddy te praten. Dat is een beetje net als op dit forum maar dat je altijd bij 1 vast persoon terecht kan die naar jou luistert. Hier kan je aangeven dat je een buddy zou willen hebben: https://www.villapinedo.nl/ik-wil-een-buddy/
  Soms is het ook fijn om gewoon een hele grappige film te kijken en een keer met iemand te praten met wie je afspreekt het alleen maar over vrolijke dingen te hebben. Want hoe moeilijk het soms ook is. Lachen is heel fijn en daar word je stiekem ook gewoon een beetje blij van.

  Ik hoop dat je vandaag heel hard hebt kunnen lachen om iets!

  Liefs,
  Sabine

 3. Emma op 11 februari 2019 om 22:22

  Mijn ouders zijn al 4 jaar gescheiden en ik huil nog steeds.sterkte met je ❤

 4. Jonas op 10 februari 2019 om 12:05

  Ik huilde heel erg veel!
  Dat is niet erg

  met de boosheid schreef ik dingen op dat hielp erg!

  Hoop dat ik je nu kan helpen

 5. Gerjan op 9 februari 2019 om 21:48

  Hee Ruben,

  Toen mijn ouders uit elkaar gingen moest ik zelf veel huilen. Op het moment dat het gebeurde wist ik niet wat ik moest doen met mijn emoties. Ik was heel erg verdrietig dat mijn vader en moeder uit elkaar gingen. Jammer genoeg werd die verdriet later woede en boosheid. Zowel woede als boosheid hebben mij alleen maar meer problemen gegeven. Kon moeilijk me inhouden tegenover vrienden waarbij de ouders niet gescheiden waren. Ik had vaak een kort lontje naar alles en iedereen. Dit heeft er zelfs voor gezorgd dat ik van men school werd afgestuurd. Verkeerde vrienden en slecht gedrag zorgden ervoor dat ik steeds kwader werd op wat men ouders mij hadden aangedaan. Iedereen wou me wel helpen maar niemand begreep wat ik voelde. Dat was het ergste, die mensen die voor mij wouden denken en vonden dat het goed voor me was. Dit heeft best lang geduurd voordat ik inzag dat boosheid, woede en verdriet me nergens bracht. Door veel te praten met men opa en oma (waar ik later ook ben gaan wonen) heb ik ingezien dat positief denken meer oplevert dan woede.
  Het heeft even geduurd voordat ik de scheiding een goede plek heb gegeven. Een diepe wond heeft lang de tijd nodig om te helen.

  Ik zeg altijd: alles komt altijd goed.

  Groetjes Gerjan

 6. Evelien op 9 februari 2019 om 21:18

  Lieve Ruben,

  Wat knap dat je deze vraag stelt op het forum en jouw gevoel met ons deelt!
  Ik kan me voorstellen dat jij je zo verdrietig en boos voelt. Toen mijn ouders gingen scheiden was ik ook 8. Ik heb toen veel gehuild toen mijn vader en moeder gingen scheiden. Ik was ook boos op hen allebei. Door de scheiding had ik veel vragen en voelde ik mij dus ook verdrietig en boos.
  Ik heb veel vragen aan mijn vader en moeder gesteld en veel antwoorden gekregen. Hierdoor voelde ik mij minder verdrietig en boos.
  Heb jij al verteld aan jouw ouders hoe het komt dat je je boos en verdrietig voelt?
  En vragen die je hebt kun je aan je ouders stellen en om antwoord vragen.

  Ik hoop dat je er zo beter mee km kunt gaan!
  Liefs,
  Evelien

 7. Noa op 9 februari 2019 om 20:47

  Ik ging afentoe boksen daarmee kan je jouw agressie kwijt werkt super goed

Laat een reactie achter