carla (18 jaar) in

Hoeveel alimentatie?

mijn ouders zijn bijna 10 jaar gescheiden,3 kinderen: toen,13,8(IK),6. en mijn moeder heeft tot 3 mnd geleden 200 euro per maand gekregen als kinderalimentatie. geen partneralimentatie. de kinderalimentatie hield ze minder van over. als mijn vader een trui kocht voor mijn broer werd de helft v/h aankoopbedrag van de alimentatie gehaald. Omdat mijn moeder een bipolaire stoornis heeft,kan ze niet meer werken. de soc. dienst verwijst haar naar mijn vader,omdat hij een netto-inkomen van 3900 euro per maand heeft en zij co-ouderschap hebben. mijn moede is inmiddels naar advocaat gegaan voor herziening alimentatie. mijn vader wil ietsje meer geven,maar mijn moeder zit toch nog steeds onder minimuminkomen.ze wil het nu via rechtbank uitzoeken. op hoeveel alimentatie heeft mijn moeder nu werkelijk recht?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Herbi
Herbi
9 jaren geleden

Hallo Carla,

De kinderalimentatie vervalt na het 18e levensjaar.
Aangezien je moeder nog 1 kind onder de 18 heeft zou ze daarvoor nog recht hebben op kinderalimentatie.
De uitkeringsinstantie gaat er van uit dat eigen kinderen ouder dan 18 jaar bijdragen in het huishouden als ze nog thuiswonen.

a
a
9 jaren geleden

voor je moeder maakt het niks uit hoeveel alimentatie ze vraagt als ze een bijstandsuitkering heeft zal de alimentatie altijd op de uitkering in mindering worden gebracht en je moeder blijft dus op hetzelfde inkomen zitten
zelfs als je vader helemaal geen alimentatie betaald

Femke
Femke
9 jaren geleden

Hi Carla, Bedankt voor je bericht! Goed dat je hier advies vraagt als je er zelf niet meer uitkomt. Ik heb zelf geen verstand van alimentatie, maar ik weet wel dat je op https://www.lbio.nl alles kunt vinden wat je wilt weten… Denk ik ;-). Ook kun je kijken op http://www.alimentatiewijzer.nl, als er op die andere website niet staat wat je nodig hebt. Ik begrijp dat je je moeder wilt helpen met uitzoeken? Het is een enorm ingewikkeld gedoe om dat als 18-jarige te onderzoeken voor je moeder. Geef deze websites maar door aan je moeder en zorg dat jij je… Lees verder »