puck (13) in

Hoe verwerk je het?

hoe verwerk je het beste je verleden en de scheiding want daar heb ik nog wel is moeite mee

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Carla-Lucia Evripidou
18 dagen geleden

Hallo ik ben Carla ik heb dat ook mijn ouders zijn vorig jaar Uit elkaar gegaan daar had ik veel verdriet van

Fabiënne
18 dagen geleden

Hoi lieve Puck, Wat een lastige maar vooral begrijpelijke vraag… Heel fijn dat je ’t forum gevonden hebt en dapper van je dat je een vraag stelt! Mijn ouders gingen scheiden toen ik twee jaar oud was, dus ik weet niet beter. Het enige dat ik mij herinner is gescheiden ouders. En dat was een hele lange tijd heel lastig, want ze hadden altijd ruzie en konden elkaar niet uitstaan. Gelukkig gaat het nu beter en kunnen ze normaal praten met elkaar. Maar ik kan je één geheimpje wel verklappen: ik heb het nog steeds niet helemaal verwerkt. En ik… Lees verder »

Menthe
18 dagen geleden

Hoi Puck, Een hele bekende vraag die je stelt. Een scheiding kan soms veel impact hebben op je. Zo ook bij mij. Bij mij hebben bepaalde dingen me erg veel pijn gedaan, veel verdriet. Het heeft uiteindelijk vooral tijd nodig gehad bij mij. Bij mij heeft het goed geholpen om er met mensen over te praten. Zo bleef ik er niet in mijn hoofd mee zitten. Iedereen verwerkt dingen op zijn/haar eigen manier. Zo kun je er met iemand over praten, met vrienden of familie. Je kan ook professionele hulp zoeken zoals een therapeut. Ook kun je altijd terrecht bij… Lees verder »

Gwenn
18 dagen geleden

Hee Puck! Wat goed dat je het forum van Villa Pinedo gevonden hebt en je vraagt stelt! Ik kan mij goed voorstellen dat je je afvraagt hoe je je verleden en de scheiding van je ouders verwerkt, dat is namelijk niet niks. Mijn ouders zijn ook gescheiden, ik was toen twaalf jaar. Ik ben daar (ook later nog) best vaak verdrietig over geweest, en soms ook wel een beetje boos op mijn ouders. Het is dan ook helemaal niet gek dat jij het soms nog moeilijk hebt en je bijvoorbeeld verdrietig voelt! Wat ik zelf heb gedaan, maar toen was… Lees verder »

Lotte
19 dagen geleden

Lieve Puck, Wat goed dat je je vraag stelt op ons forum! Het is heel begrijpelijk dat je moeite hebt met het verwerken van de scheiding. Mijn ouders zijn gaan scheiden toen ik 7 jaar oud was, ik vond dit ook erg lastig. Het helpt mij om er met iemand over te praten, zodat ik kan vertellen hoe ik mij voel. Praat jij wel eens met iemand over de scheiding van je ouders? Als je dat nog niet doet, zou je dat ook fijn vinden? Als je het prettig vindt om er met iemand over te praten, kan dat ook… Lees verder »

Anoniempjee
Anoniempjee
19 dagen geleden

ik weet het niet heel erg goed, maar ik zal, als ik jou was, in een dagboek(je) schrijven. ik kan het eerlijk gezegd niet verwerken de scheiding van mn ouders. het komt goed hoor! dat weet ik zeker!