valentijn (12) in

Hoe moet ik hier mee dealen?

1. ik voel mij niet thuis

mijn ouder waren gescheiden toen ik nog heel jong was, het was echt een gewoonten geworden al die jaren mijn moeder en vader hadden samen een plan zodat ik bij mijn moeder en bij mijn vader kon zijn. Ik voel mij zelf niet thuis bij mijn vader, het voelt alsof je elke keer dat je thuis bent elke weekend naar een hotel moet dan zou je denken dat dat heel leuk is maar dat is het niet het voelt heel raar. En ik wil dan soms niet naar mijn vader maar daar heb ik niks over te zeggen. nou ja das k@t, maar ik moet er maar gewoon mee dealen tot mijn achttiende.

2. mijn stief moeder
mijn vader heeft in die tijd dat mijn moeder en vader uit elkaar waren een nieuw vrouw ontmoet uit thailand ik vond het maar niks we gaan soms naar thailand en dat is alleen omdat zij dat wil. mijn broer en ik willen dat helemaal niet, ze hebben vaak ruzie soms veel soms niet het gaat er dan om dat mijn stief moeder denkt dat mijn vader vreemd gaat maar dat is niet zo ik heb zelf ook een op zijn social media gekeken omdat ik het zeker wou weten dat ik niet iets zeg waar ik spijt van krijg, ik zag dat hij wel contact had met vrouwen maar dat heeft iedereen wel het was duidelijk geen vreemd gaan. die ruzies waren soms wel heel heftig ongeveer een half jaar geleden was het zelfs zo er ik hoorde heel hard geschreeuw ik had voor mezelf de moet verzameld om naar binnen te gaan en wat ik zag: mijn stief moeder boog schreeuwen over mijn vader en sloeg hem ik zij dat ze moest ophouden maar het stopten maar niet gister zij mijn stief moeder tegen mijn vader ik wil je wat vertellen ik wou het weten dus probeerden het te horen dat was niet heel moeilijk want het werd al heel snel schreeuwen ze dacht dat hij weer vreemd ging ze heeft dat wel vaker gezegd in dat half jaar tussen die grote ruzie en dit voorval maar het was weer niet zo mijn stief moeder lijkt wel een soort paranoïde op het vinden van contact met anderen vrouwe

hoe moet ik hier mee dealen, en wat kan ik het beste doen.

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
AnneSamantha Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Anne
Anne

Hé Valentijn! Wat goed dat je hier een berichtje plaatst! Wat super naar dat je het gevoel hebt dat je elk weekend naar je vader ‘moet’ terwijl je je daar niet thuis voelt. Dat lijkt me helemaal niet fijn als je het idee hebt dat je dat tot je 18e moet. En al helemaal als je je er niet zo thuis voelt. Wat stom! Mijn ouders zijn ook gescheiden en ik vond het ook stom bij mijn vader toen ik 14 jaar was. Ik wilde helemaal niet meer daarnaartoe in de weekenden. Ik heb toen ruzie gemaakt met mijn vader… Lees verder »

Samantha
Samantha

Lieve Valentijn, Wat goed dat je hier je vragen op het forum aan ons stelt zeg. Ik heb zelf ook gescheiden ouders, en herken me vooral wel in je eerste vraag. Ik zal proberen je advies te geven voor allebei je problemen, vanuit hoe ik het heb ervaren. Allereerst, het je niet thuis voelen bij je vader. Dit herken ik heel erg. Ik ging altijd om het weekend naar mijn vader toe, maar precies zoals jij schrijft, voelde dat niet als thuis maar als een soort hotel. Ik had altijd het idee dat ik op bezoek ging in plaats van… Lees verder »